Κατηγορία: Οικονομ/Εργασία

Αχτσιόγλου: «Φρένο» στα μπλοκάκια που υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας

Η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας είναι συστατικό στοιχείο της δίκαιης ανάπτυξης, επισήμανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην «Αυγή» της Κυριακής.

Διαβάστε περισσότερα »

Εντός ημερών η προκήρυξη για 24.291 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την νέα γενιά κοινωφελούς εργασίας που αφορά τη δημιουργία 24.291 θέσεων για ανέργους σε 274 δήμους της χώρας

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΥΑΘ ΑΕ: Από τις 10 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τις 80 προσλήψεις

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη.

Διαβάστε περισσότερα »

Παράθυρο για ομαδικές απολύσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Νομικό έρεισμα για τροποποίηση του ελληνικού νόμου 1387/1983 περί ομαδικών απολύσεων δημιουργεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Διαβάστε περισσότερα »

Στοιχεία σοκ: 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα!

Στοιχεία που σοκάρουν και αναδεικνύουν τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα παρουσίασε, από το Βερολίνο, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Διαβάστε περισσότερα »

Ε. Αχτσιόγλου: Πάνω από το 50% των προσλήψεων είναι... ευέλικτες

Υψίστης σημασίας χαρακτήρισε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι οι μειώσεις κατώτατων μισθών δεν βοήθησαν στην επανένταξη των ανέργων.

Διαβάστε περισσότερα »