Θεσ/νίκη: Έστρωσε... προβλήματα - Πάγωσε... η αλατιέρα!

Θεσ/νίκη: Έστρωσε... προβλήματα - Πάγωσε... η αλατιέρα!Το... 'στρωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά... έστρωσε και προβλήματα στην πόλη, καθώς  και στους γύρω δήμους, όπου χιονίζει από το πρωί.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται πλέον με δυσκολία ακόμη και στο κέντρο της πόλης, καθώς μεγάλο μέρος του οδοστρώματος έχει καλυφθεί με χιόνια.

Με χαμηλές ταχύτητες και χωρίς αλυσίδες διεξάγεται προς το παρόν η κίνηση των οχημάτων στην Καρδία και στο Δερβένι, ενώ σε... παγοδρόμια έχουν μετατραπεί αρκετά πεζοδρόμια στο κέντρο και στους περιφερειακούς δήμους.

Δραματική είναι η κατάσταση στους δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να δικαιολογεί την αδυναμία του μηχανισμού του δήμου να ανταποκριθεί άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων στο ότι η κακοκαιρία ήταν... πέρα από κάθε πρόβλεψη και λογική, παρότι εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι είχαν προχωρήσει στις σχετικές προβλέψεις.

«Τέτοια μεγέθη δεν προβλέπονται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ενώ αναφερόμενος στις αλατιέρες που δεν λειτουργούν γιατί το αλάτι που υπήρχε πάγωσε τις προηγούμενες ημέρες. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη επέλαση του χιονιά αναμενόταν για την περασμένη Παρασκευή, πλην όμως η κακοκαιρία στην πόλη είχε περιοριστεί στις πολικές θερμοκρασίες.

Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν από λίγο δεν λειτουργούσαν ούτε οι υδροφόρες που γεμίζουν με θαλασσινό νερό καθώς καθώς είχαν παγώσει οι βάνες τους!

Ο Γ. Μπουτάρης κάλεσε τους πολίτες «να αποφεύγουν τις μετακινήσεις», δίνοντας κι έναν αισιόδοξο τόνο:«Μπόρα είναι θα περάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν προσγειώνονται στο «Μακεδονία»

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου πλέον δεν προσγειώνονται αεροπλάνα εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας. Έτσι οι πτήσεις που είναι προγραμματισμένο να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη κατευθύνονται προς... Αθήνα.

Παρά τα προβλήματα, πάντως, η εικόνα της Θεσσαλονίκης, ντυμένης στα λευκά, μαγεύει...

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...