Ρεσιτάλ τραγουδιών «Μόνο για την Αγάπη...» στη Ροτόντα

Ρεσιτάλ τραγουδιών «Μόνο για την Αγάπη...» στη ΡοτόνταΤο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν το ρεσιτάλ τραγουδιών «Μόνο για την Αγάπη…» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, στο μνημείο της Ροτόντας. Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ.

Ερμηνευτές, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Στο Τσέλο, η Στέλλα Τέμπρελη. Στο πιάνο, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής.

Λίγα λόγια για το ρεσιτάλ

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, με τη μελωδική του γραφή, το λυρισμό και την ευαισθησία του και με υλικό διαμάντια της ελληνικής ποίησης δημιουργεί μία υποβλητική ατμόσφαιρα, ένα παιχνίδι ίσκιων και ψιθύρων από τη μία, αλλά και συναισθηματικών κορυφώσεων και εκρήξεων πάθους από την άλλη. Η ποιητική γραφή ξεκλειδώνεται με τους ήχους της μουσικής και επανέρχεται στο σήμερα εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τη δίψα για ελπίδα, έρωτα κι αγάπη.

Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Κώστας Γ. Καρυωτάκης, η Μαρία Πολυδούρη, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, αλλά και ποιητές των τελευταίων δεκαετιών όπως ο Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου και ο Μιχάλης Γκανάς. Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, διαφορετικοί κόσμοι που τους ενώνει όμως μία κοινή μοίρα και ο ρομαντισμός σε μία εποχή αδιεξόδων. Ωστόσο η αγάπη είναι το κρησφύγετο, η θεραπεία και η λύτρωση αυτών των δημιουργών. Η δύναμη της αγάπης είναι και το μήνυμα αυτής της μουσικής παράστασης.

Δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές, δύο μοναδικά αισθαντικές και βελούδινες φωνές, οι Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα είναι οι δύο ερμηνευτές της παρουσίασης των τραγουδιών, των μελοποιημένων ποιημάτων του Δ. Μαραμή.

Ποιος είναι ο Δ. Μαραμής

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς θεσμούς όπως: Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε., Καμεράτα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Ελληνικό Σχέδιο), κ.α. Έχει παρουσιάσει το έργο του στο εξωτερικό: Η.Π.Α., Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία και θα παρουσιάσει νέα έργα στο Βέλγιο (Βρυξέλλες) και Λουξεμβούργο το 2017. Έχει κυκλοφορήσει οχτώ προσωπικούς δίσκους: Τα Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα, Κυριακές μες στο Χειμώνα, Σκοτεινός Έρωτας, Σκηνές από Βουβή Ταινία, Ταγκό για Τρεις, Ay Amor, Αισθηματική Ηλικία και ο Μαγικός κόσμος του Φεδερίκο. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη, Ζαχαρία Καρούνη, Θοδωρή Βουτσικάκη και άλλους. Έχει γράψει μουσική για σαράντα θεατρικές παραστάσεις ως τώρα, για κινηματογράφο και για εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική μουσική που συνέθεσε στην παράσταση Ερωτόκριτος το 2011 σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Ελεύθερη είσοδος

Η είσοδος είναι ελεύθερη με κρατήσεις θέσεων στο 2310 589172. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι θέσεις στη Ροτόντα δεν είναι αριθμημένες και σε περίπτωση καθυστέρησης οι κρατήσεις ακυρώνονται 20' πριν από την παράσταση. Σε αυτή την περίπτωση οι προσκλήσεις θα δίνονται στους παρευρισκόμενους.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...