Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, σε όλη τη χώρα

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, σε όλη τη χώραΣταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αν και παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες - πρόσκαιρα ισχυρές - θα εκδηλωθούν σήμερα στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ τα φαινόμενα θα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημερινά, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημερινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και γρήγορα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή

Στα δυτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ωστόσο θα υπάρξει παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...