Β. Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και την Παρασκευή- Ποια θα λειτουργήσουν (upd: 17.30)

Β. Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και την Παρασκευή- Ποια θα λειτουργήσουν (upd: 17.30)Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία με τη θέρμανση και την υδροδότηση.

Κάποιοι δήμαρχοι το είχαν ήδη αποφασίσει από την Πέμπτη, και όσοι δεν το έκαναν προχωρούν ο ένας μετά τον άλλο στις σχετικές ανακοινώσεις.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313 - 317.723 και 2313 - 317.720.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ). Οι γονείς μπορούν σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, 2310 – 989.280-9.

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και ο παιδικός σταθμός του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός».

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με εξαίρεση το Κ.Δ.Α.Π. Ε΄ (Καρακάση 21), που θα παραμείνει κλειστό λόγω βλάβης, θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 08.00 έως τις 17.00, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), από τις 07.00 έως τις 21.00 και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Καρακάση 1), από τις 08.00 έως τις 17.00.

Αμπελόκηποι- Μενεμένη

Κλειστά και την Παρασκευή θα είναι τα σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

«Επειδή λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας με χιονόπτωση και παγετό, δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες προσβασιμότητας, λειτουργικότητας και ασφάλειας των μαθητών, τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Την Κυριακή 15/01, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη Δευτέρα 16/01», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε από την Πέμπτη ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Κορδελιό - Εύοσμος
Λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που δημιουργεί ο παγετός μετά την έντονη χιονόπτωση, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, να παραμείνουν κλειστά για πέμπτη συνεχή ημέρα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Υπενθυμίζεται πως κανονικά λειτουργούν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Νεάπολη- Συκιές

Κλειστά και τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. «Λόγω της συνέχισης της έντονης κακοκαιρίας, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όπως και μεθαύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες», αναφέρει η χτεσινή ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης- Συκεών.

Πυλαία-Χορτιάτης

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη. «Λόγω των συνεχιζόμενων πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και των πολικών συνθηκών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, τα σχολεία στο δήμο μας θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε από την Πέμπτη ο δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη.

Παύλος Μελάς

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 λόγω παγετού, αδυναμίας ασφαλούς πρόσβασης μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων από τα συνεργεία του Δήμου.

Επίσης θα παραμείνουν κλειστοί όλοι παιδικοί σταθμοί και οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ


Καλαμαριά

Και στην Καλαμαριά το κλείσιμο των σχολείων για την Παρασκευή είχε αποφασιστεί από χτες. «Τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου Καλαμαριάς, θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο δήμος Καλαμαριάς.

Θερμαϊκός
Κλειστά τα σχολεία και στον δήμο Θερμαϊκού που από χτες ανακοίνωσε ότι «τα σχολεία θα παραμείνουν την Πέμπτη 12/01/2017 και την Παρασκευή 13/01/2017, ενώ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά».

Ωραιόκαστρο

Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία και στο Ωραιόκαστρο. «Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, αύριο και μεθαύριο τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες», έγραφε στην ανακοίνωση της Τετάρτης ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Θέρμη

Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες, τα σχολεία στο Δήμο Θέρμης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου. Επίσης, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη αποκατάστασης των όποιων προβλημάτων εντοπίζονται στις σχολικές μας μονάδες. Ο Δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του Δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Ωστόσο, οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν».

Εξάλλου, «με απόφαση της Προέδρου του ΝΠΔΔ "Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης", ανοιχτοί θα είναι αύριο Παρασκευή οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης, όμως λόγω του ότι τα σχολικά δεν θα λειτουργήσουν αύριο, θα πρέπει οι γονείς να φροντίσουν για τη μεταφορά των παιδιών τους στους σταθμούς του Δήμου.

Ανοικτό θα παραμείνει και το ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω» που λειτουργεί σε πρωινή και απογευματινή βάρδια στη Θέρμη, ενώ τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Δέλτα
Τα σχολεία του Δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Λαγκαδάς
Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή και τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ΚΔΑΠ και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, στον Λαγκαδά.

Βόλβη
Κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης.

Αριστοτέλης

«Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, λόγω των συνθηκών παγετού που επικρατούν μετά τις έντονες χιονοπτώσεις, όλες οι σχολικές μονάδεςτου Δήμου, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη που γνωστοποιεί πως θα επανέλθει με νεότερη, σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση νέας παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη δε θα λειτουργήσουν και αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Όπως τονίζετται στη σχετιική ανακοίνωση, «στους λόγους της σχετικής απόφασης προστίθενται και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί στα συστήματα θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης των σχολικών κτηρίων, στους αύλειους χώρους των οποίων το χιόνι και ο παγετός δυσκολεύει την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία».

Στην απόφαση αναφέρεται ακόμη οι σχολικές μονάδες, υποχρεούνται, ως δημόσιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 13:30, εφόσον είναι προσιτή και ασφαλής η πρόσβαση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία. Οι διευθυντές τους καλούνται να αποφασίσουν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα παρίστανται στα σχολεία των οποίων προϊστανται, ώστε να διευκολυνθεί το διοικητικό τους έργο.

Έδεσσα

«Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά, διότι παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία έχει ανέβει υπάρχουν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας (παγωμένες τουαλέτες, προβλήματα στην ύδρευση, πάγος και χιόνι στις αυλές των σχολείων) για τους μαθητές. Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ Παιδικός Σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Έδεσσας.

Βέροια

Τελικά και τα Λύκεια της Βέροιας θα είναι κλειστά την Παρασκευή με τη νέα ανακοίνωση του εξέδωσε ο Δήμος Βέροιας. Στην πρώτη ανακοίνωσε τα εξαιρούσε από το σχεδιασμό των κλειστών σχολικών μονάδων.

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 13/01/2017, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των Λυκείων του Δήμου Βέροιας», αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση του δήμου Βέροιας.

Φλώρινα

«Την Παρασκευή 13Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Φλώρινας.

Δράμα

Με απόφαση του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, την Παρασκευή 13/1/2017 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας και όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, εξαιτίας του ολικού παγετού, του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, με απόφαση των Προέδρων της ΔΕΚΠΟΤΑ και του Νομικού Προσώπου, κλειστοί θα είναι την Παρασκευή 13/1/2017 οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δράμας και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Δράμας «Το χαμόγελό μας».

Δοξάτο
Κλειστά και την Παρασκευή θα είναι τα σχολεία στο Δοξάτο Δράμας, όπως ανακοίνωσε από την Πέμπτη ο δήμος Δοξάτου. «Λόγω των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών με απόφαση του Δημάρχου, Δημητρίου Δαλακάκη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 12/01/2017 και Παρασκευή 13/01/2017», ανέφερε στη χτεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος.

Ορεστιάδα
«Τη διακοπή των μαθημάτων στις 13 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών», αποφάσισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.