Ντ. Τραμπ: Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός!

Ντ. Τραμπ: Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός!«Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ποτέ ο Θεός» (!), δήλωσε την Τετάρτη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και μόλις λίγες ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παράλληλα, για ακόμη μία φορά προειδοποίησε τις βιομηχανίες που σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους στο εξωτερικό πως μόλις αναλάβει καθήκοντα θα επιβάλει ένα μεγάλο διασυνοριακό φόρο στις εταιρίες που αποχωρούν από τις ΗΠΑ. Όπως διευκρίνισε, οι εταιρείες μπορούν να μετακινούνται από την μια πολιτεία στην άλλη, εφόσον παραμένουν εντός των αμερικανικών συνόρων, πρόσθεσε κι έστρεψε τα βέλη του κατά των φαρμακευτικών εταιριών. «Πρέπει να κάνουμε την φαρμακευτική βιομηχανία να γυρίσει πίσω. Η φαρμακευτική μας βιομηχανία είναι καταστροφική. Φεύγουν από εδώ και από εκεί. Μας προμηθεύουν με φάρμακα, αλλά δεν τα φτιάχνουν εδώ» είπε ο Τραμπ.

Επίσης, δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Όπως επισήμανε, θα ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με το Μεξικό μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του. Όσον αφορά το κόστος κατασκευής, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής θα αποζημιώσει τις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για τις κυβερνοεπιθέσεις, ο Ντ. Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι πίσω από αυτές βρισκόταν η Μόσχα, προσθέτοντας ωστόσο ότι ανάλογες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ πραγματοποιούνται και από «άλλες χώρες, άλλους ανθρώπους». Πρόσθεσε δε πως εάν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν «τον εκτιμά» αυτό είναι «ένα ατού» και όχι ένα μειονέκτημα για τον ίδιο. Πάντως, υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία και δεν έχει λάβει κάποιο δάνειο από τη Μόσχα.

Αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση ενημερώσεων των υπηρεσιών πληροφοριών περί ρωσικών φακέλων για τον ίδιο, ο Αμερικανός μεγιστάνας έκανε λόγο για «εφεύρεση» αντιπάλων του, τους οποίους, όμως, δεν κατονόμασε. Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι πιθανό οι ίδιες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να έδωσαν τις ενημερώσεις τους για τη Ρωσία στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «ντροπή», «ψευδή στοιχεία» και «άρρωστα μυαλά».

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ντ. Τραμπ επανέλαβε την κατηγορία του σε βάρος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι «δημιούργησε» τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι όλα τα κέρδη των ξενοδοχείων του από ξένα κράτη θα τα δωρίζει στο δημόσιο ταμείο, ενώ ανακοίνωσε ότι τη διαχείριση του επιχειρηματικού του ομίλου θα την αναλάβουν οι γιοι του.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...