Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη, σε όλη τη χώρα

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη, σε όλη τη χώραΧιονοπτώσεις - κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια - θα σημειωθούν και σήμερα, Τετάρτη, στην ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο - κυρίως στα νότια - ενώ παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 7 έως μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα έχει ως εξής:

Μακεδονία και Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 έως μηδέν βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ήδη από τις πρώτες ώρες ώρες πέφτει πυκνό χιόνι στη Λάρισα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Θα σημειωθούν σήμερα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά, ενώ ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθείς από 0 (μηδέν) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη

Για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ προβλέπει στο ανατολικό Αιγαίο βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Στερεά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα υπάρξει κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...