Β. Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη- Οι πρώτες ανακοινώσεις (upd:18.10)

Β. Ελλάδα: Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη- Οι πρώτες ανακοινώσεις (upd:18.10)Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία με τη θέρμανση και την υδροδότηση.

Επίσης, κάποιοι δήμαρχοι έχουν ήδη αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων και για την Παρασκευή.

Ήδη δίνονται στη δημοσιότητα οι πρώτες ανακοινώσεις των δήμων με τις αποφάσεις για κλειστά σχολεία και την Πέμπτη, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους δήμους. Όπως όλα δείχνουν τα σχολεία σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα θα είναι κλειστά.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και την Παρασκευή για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 – 317.714 και 2313 – 317.720 καθώς και στους ακόλουθους αριθμούς των σταθμών:

• Αγγελόπουλου – Κωλέττη: 2310 – 929.195
• Αγ. Σοφίας - Δημ. Πολιορκητού: 2313 – 317.714
• Διογένους – Θεαγένους Χαρίση: 2310 – 903.861
• Άνω Πόλης: 2310 – 218.518
• Θέρμης - Α΄ Χαριλάου: 2310 – 323.120
• Μαντινείας - Τριών Ιεραρχών: 2310 – 857.377
• Μ. Αλέξανδρος: 2310 – 944.447
• Ολυμπιάδος: 2310 – 260.215
• Πανόραμα: 2310 – 344.020
• Πατρών: 2310 – 869.102
• Υψηλάντου: 2310 – 309.170
• Φωκά: 2310 – 856.313

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ).

Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός», αύριο Πέμπτη, θα λειτουργήσει ένα τμήμα, κατά τις ώρες 07.00 έως 13.00.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1), καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).

 Αμπελόκηποι- Μενεμένη

Κλειστά την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα είναι τα σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

«Επειδή λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας με χιονόπτωση και παγετό, δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες προσβασιμότητας, λειτουργικότητας και ασφάλειας των μαθητών, τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Την Κυριακή 15/01, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη Δευτέρα 16/01», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Νεάπολη- Συκιές

Κλειστά αύριο αλλά και μεθαύριο τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών που εξέδωαε νέα ανακοίνωση.

«Λόγω της συνέχισης της έντονης κακοκαιρίας, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όπως και μεθαύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης- Συκεών.

Κορδελιό - Εύοσμος
Κλειστά θα είναι και την Πέμπτη τα Σχολεία του Δήμου Κορδελιού -Ευόσμου

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της σφοδρής χιονόπτωσης και επειδή τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία παραμένουν, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.  Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου και προσθέτει:«Για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση».

Πυλαία-Χορτιάτης

Κλειστά θα είναι τα σχολεία αύριο και μεθαύριο και στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη. «Λόγω των συνεχιζόμενων πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και των πολικών συνθηκών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, τα σχολεία στο δήμο μας θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.
Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη.

Παύλος Μελάς

Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κλειστά στο Δήμο Παύλου Μελά και την Πέμπτη.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης αποφασίζει: «Την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων. 

Επίσης, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν
-Όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά
-Οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ

Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου ανά ενότητα: Σταυρούπολη 2313 302830, Πολίχνη 2313 302329, Ευκαρπία 2313 502106

Στη διάθεση των πολιτών και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά για έκτακτα περιστατικά Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Πληροφορίες: ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά (6948 879754), ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά (6936 185605), ΛΕΦΕΔ (6947 433713), ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ (6947 562850)».

Καλαμαριά

«Τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου Καλαμαριάς, θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο δήμος Καλαμαριάς. 

Ωραιόκαστρο

«Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, αύριο και μεθαύριο τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες», αναφέρεται στην ανακοίνωσε που εξέδωσε την Τετάρτη ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Θερμαϊκός
Και ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν την Πέμπτη 12/01/2017 και την Παρασκευή 13/01/2017, ενώ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δέλτα
Τα σχολεία του Δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Λαγκαδάς
Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ΚΔΑΠ και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Θέρμη
Κλειστά όλα τα σχολεία στον Δήμο την Πέμπτη 12/01.

Βόλβη
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 13-1-2017, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης.

Χαλκηδόνα
Τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Αριστοτέλης
Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω συνέχισης των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού), όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.
Στην ανακοίνωσή του ο δήμος γνωστοποιεί ότι θα επανέλθει με νεότερη, σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση νέας παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Πολύγυρος
Και στον Πολύγυρο δε θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Κλειστό θα παραμείνει και την Πέμπτη το Στέκι Αλληλεγγύης.

Πέλλα
Όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι αύριο κλειστά στον δήμο Πέλλας.

Κατερίνη
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης.


Κιλκίς

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς, ενώ ανοιχτοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της πόλης.

«Με νέα απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη δε θα λειτουργήσουν αύριο 12 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι σχολικές μονάδες, υποχρεούνται, ως δημόσιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν από τις 8:00 έως τις 13:30. Οι διευθυντές τους καλούνται να αποφασίσουν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα παρίστανται στα σχολεία των οποίων προϊστανται, ώστε να διευκολυνθεί το διοικητικό τους έργο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, με απόφαση της προέδρου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Αικατερίνης Γιαννακούλα – Ζιούτα θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου από τις 8:00 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της πόλης του Κιλκίς για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Έδεσσα
Κλειστά τα σχολεία και στην Έδεσσα, όπου θα λειτουργήσει μόνο ένας παιδικός σταθμός. «Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ Παιδικός Σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών. Με νέα ανακοίνωση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις επόμενες ημέρες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Έδεσσας.

Βέροια

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Πέμπτη 12/01/2017, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας», αποφάσισε ο δήμος.

Φλώρινα
«Την Πέμπτη 12Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Φλώρινας.

Δράμα
Με απόφαση του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, την Πέμπτη 12/1/2017 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας και όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, εξαιτίας του ολικού παγετού, του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Δράμας, με απόφαση των Προέδρων του Ωδείου, της ΔΕΚΠΟΤΑ και του Νομικού Προσώπου, κλειστοί θα είναι την Πέμπτη 12/1/2017 οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δράμας, το Ωδείο Δράμας και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Δράμας «Το χαμόγελό μας».

Δοξάτο
Κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι τα σχολεία στο Δοξάτο Δράμας. «Λόγω των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών με απόφαση του Δημάρχου, Δημητρίου Δαλακάκη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 12/01/2017 και Παρασκευή 13/01/2017», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Δράμα

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη τα σχολεία και στη Δράμα.

Λάρισα
Κλειστά θα μείνουν και την Πέμπτη τα σχολεία στη Λάρισα, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από χτες. Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, 11 και 12 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Κλειστοί θα είναι επίσης για δυο ημέρες και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου», επισήμανε στη χτεσινή του ανακοίνωση ο δήμος Λαρισαίων που αναμένεται να επανεξετάσει την κατάσταση την Πέμπτη, προκειμένου να αποφασίσει αν τα σχολεία θα ανοίξουν ή όχι την Παρασκευή.

Διδυμότειχο
«Λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες
της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Διδυμοτείχου και Μεταξάδων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Διδυμοτείχου και προσθέται πως «οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Διδυμοτείχου παραμένουν ανοιχτοί».

Ορεστιάδα
Η διακοπή των μαθημάτων για την Πέμπτη, αποφασίστηκε και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Ηγουμενίτσα
«Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών συνθηκών και σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με απόφαση του, αναστέλλει για αύριο Πέμπτη 12-01-2017 τη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...