Σ. Χόκινγκ: Οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν από τη Γη σε 1.000 χρόνια

Σ. Χόκινγκ: Οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν από τη Γη σε 1.000 χρόνιαΔυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του κόσμου, έτσι όπως τον γνωρίζουμε, έκανε ο επιφανής θεωρητικός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλίας.

Όπως είπε, οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν από τη Γη μέσα στα επόμενα 1.000 χρόνια, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει μια μαζική εξαφάνιση η ανθρωπότητα μέσα στην επόμενη χιλιετία, είναι να βρει έναν άλλο πλανήτη να κατοικήσει!

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εξερευνούμε το διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Χόκινγκ και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια, χωρίς να ξεφύγουμε από τον ​​εύθραυστο πλανήτη μας», πρόσθεσε.

«Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα μιας καταστροφής στον πλανήτη Γη σε ένα δεδομένο έτος είναι αρκετά χαμηλή, αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, και γίνεται σχεδόν βεβαιότητα στα επόμενα 1.000 έως 10.000 χρόνια», υποστηρίζει ο Χόκινγκ. «Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα, και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μία καταστροφή στη Γη να μη σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».

Η απαισιόδοξη δήλωση του Χόκινγκ για το καταδικασμένο μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι κάτι νέο, καθώς ο ίδιος έχει επισημάνει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι οι άνθρωποι πλησιάζουν την εξαφάνιση, ως αποτέλεσμα των δράσεων τους στον πλανήτη.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...