Μονομάχοι: Ταύτιση στην πολιτική -Σύγκρουση στα λόγια (Άρθρο του κ. Λ. Τανακίδη)

Μονομάχοι: Ταύτιση στην πολιτική -Σύγκρουση στα λόγια (Άρθρο του κ. Λ. Τανακίδη)Του ΛΑΕΡΤΗ ΤΑΝΑΚΙΔΗ*

=== Κ. Μητσοτάκης: «Πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας ο Τσίπρας».

=== Μαξίμου: «Υπουργός των απολύσεων ο Κ. Μητσοτάκης».

=== Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων που κατήγγειλε στο παρελθόν. Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν προωθεί σωστά αυτήν την πολιτική και υπόσχεται συνεπέστερη άσκησή της.

=== Όσο λοιπόν εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, τόσο ανεβαίνει η λεκτική αντιπαράθεση και οξύτητα. Η σύμπτωση μέχρι ταυτισμού στην πολιτική οδηγεί σε αντιπαλότητα στα λόγια. Η επιθυμητή και αναμενόμενη διαφοροποίηση σε κινήσεις και μέτρα μετατρέπεται σε διαφοροποίηση στις εκφράσεις και τους χαρακτηρισμούς. Κύριος στόχος ο εντυπωσιασμός. Η ουσία στο περιθώριο.

=== Δε συμβαίνει πρώτη φορά. Πρόκειται για έργο που ανεβαίνει και παίζεται ξανά και ξανά, χρόνια και χρόνια. Και πάντοτε έχει φανατικούς θεατές.

=== Η αμέσως προηγούμενη φορά ήταν με το δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ, κατά την προσφιλή έκφραση του ιδρυτή του, έστειλε τη δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στη συνέχεια βήμα βήμα ακολούθησε την ίδια πολιτική: πελατειακό σύστημα, δανεισμός, εξοπλισμοί, αποκρατικοποιήσεις, υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων και συστημάτων υγείας και εκπαίδευσης, προσκόλληση σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα κατακεραύνωνε τη ΝΔ για δεξιά πολιτική. Στο τέλος κυβέρνησαν και παρέα. Αφού χόρεψαν σκληρό ροκ κομματικού πατριωτισμού, όπως έλεγε ο Λαλιώτης, κατέληξαν σε ένα περιπαθές ταγκό «εθνικής υπευθυνότητας».

Ο κ. ΛΑΕΡΤΗΣ ΤΑΝΑΚΙΔΗΣ είναι εκπαιδευτικός.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...