ΟΕΒΕΜ: Πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επιμελητηριακές εκλογές

ΟΕΒΕΜ: Πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επιμελητηριακές εκλογέςΠρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κατέθεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ).

Απαραίτητη προϋπόθεση για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ.Τρύφωνα Πλαστάρα, είναι να συμφωνούν με τη θέση της Ομοσπονδίας ότι η έδρα του Περιφερειακού Επιμελητηρίου πρέπει να είναι ο Βόλος.

«Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το μέλλον των επιχειρήσεών μας, ιδιαίτερα στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες», τονίζει στη northpress.gr ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, πρεσβεύοντας μία νέα λογική για την εκλογική επιμελητηριακή διαδικασία στη Μαγνησία, που παίρνει αποστάσεις από τις ομαδοποιήσεις και τον διχασμό των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Ο υποψήφιος της ΟΕΒΕΜ, που θα διεκδικήσει την ηγεσία του Επιμελητηρίου, θα επιλεγεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες εντός του Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, στις 15 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης κοπής της πίτας της ΟΕΒΕΜ θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δεύτερης τριμηνιαίας έρευνας σε επαγγελματοβιοτέχνες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις-μέλη της Ομοσπονδίας, που ξεκινά από την ΟΕΒΕΜ εντός των προσεχών ημερών, με θέμα την αποτύπωση της οικονομικής τους κατάστασης στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 (Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πορίσματα της πρώτης σχετικής έρευνας της Ομοσπονδίας, η οποία αφορούσε στο τρίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2016, μεσοσταθμικά 7 στις 10 επιχειρήσεις της περιοχής πλέον δεν μπορούσαν αθροιστικά να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς κάθε μορφή δημόσιας απαίτησης, ενώ το 80% των επιχειρήσεων κατέγραψε διψήφια μείωση τζίρου και η εξωστρέφεια παραμένει χαμηλή.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...