Μύθευμα: Καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα επειδή είναι χριστιανός!

Μύθευμα: Καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα επειδή είναι χριστιανός!Κυκλοφορεί μια φωτογραφία στο facebook, με τον ισχυρισμό πως «Καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών,επειδη είναι Χριστιανός.

Καταδικαστηκε σε 500 μαστιγωματα και φυλακιση 10 ετων,επειδη ειναι Χριστιανος. Συγχρονοι μαρτυρες του Χριστου,εν ετει 2016!

Στη φωτογραφία βλέπουμε το 25χρονο Saeed Ghanbari, που καταδικάστηκε σε 80 χτυπήματα με μαστίγιο σε δημόσια θέα στην Qazvin, Ιράν, στις 21 Αυγούστου 2007. Ο Ghanbari καταδικάστηκε για κατανάλωση αλκοόλ και σεξουαλική επαφή εκτός γάμου. Η φωτογραφία είναι του Mohammad Kheirkhah και κέρδισε το Award of Excellence από το PICTURES OF THE YEAR INTERNATIONAL. Δείτε τη φωτογραφία και το σχετικό θέμα ΕΔΩ!

Η dailymail, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες από την παραπάνω ιστορία, στο τέλος του άρθρου αναφέρει μια περίπτωση ενός άνδρα που καταδικάστηκε σε μαστίγωμα γιατί βρέθηκε μια βίβλος στο αυτοκίνητο του, χωρίς να μας δείνει κάποια άλλη πληροφορία.

Στην Σαουδική Αραβία υπάρχει μια περίπτωση καταδίκης ενός άθεου άνδρα, που καταδικάστηκε με φυλάκιση 10 ετών, 2000 χτυπήματα με μαστίγιο (μοιρασμένα σε 50 χτυπίματα τη βδομάδα) και πρόστιμο 20.000 Riyals για τα αθεϊστικά του tweets. Ο άθεος άνδρας αρνήθηκε να μετανοήσει, λέγοντας ότι αυτό που έγραψε αντανακλούσε τις δικές του πεποιθήσεις και ότι είχε το δικαίωμα να τις εκφράσει.

Ο ισχυρισμός πως ο άνδρας της φωτογραφίας καταδικάστηκε σε 500 μαστιγώματα και φυλάκιση 10 ετών επειδη είναι Χριστιανός, καταρρίπτεται.

Πηγή: Ellinikahoaxes.gr

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...