Θεσ/νίκη: ΕΔΕ για τις... παγωμένες αλατιέρες

Θεσ/νίκη: ΕΔΕ για τις... παγωμένες αλατιέρεςΈνορκη Διοικητική Εξέταση για το... φιάσκο με τις παγωμένες αλατιέρες οι οποίες δε λειτούργησαν τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη θα ζητήσει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης παρότι το πρωί της Τετάρτης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την παράλυση της Θεσσαλονίκης.

«Η ευθύνη είναι απόλυτα του δημάρχου για ό,τι κακό συνέβη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», «θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο. Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει».

Ο Γ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στις… παγωμένες αλατιέρες που οδήγησαν και στο χτεσινό χάος, το οποίο στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο να... μαζευτεί. «Είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τις αλατιέρες, διότι τις είχαμε φορτώσει αποβραδίς και λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας -μείον 10- πάγωσε, πέτρωσε το αλάτι και δεν καταφέραμε να βγάλουμε από το πρωί τις αλατιέρες, στις 5-6 το πρωί που έπρεπε να βγουν, με αποτέλεσμα να μπουκώσουν οι δρόμοι από χιόνι, να μπουκώσουν οι δρόμοι από αυτοκίνητα και να δημιουργηθεί το χάος το χθεσινό», δικαιολογήθηκε ο δήμαρχος ο οποίος υποστήριξε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί από χθες το βράδυ. Και σήμερα προέτρεψε τους πολίτες να μην κυκλοφορούν παρά μόνον εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, ενώ υπογράμμισε πως η μόνη ριζική λύση για το πρόβλημα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας! «Να αυξηθεί η θερμοκρασία να λιώσουν τα χιόνια. Δεν έχουμε άλλον τρόπο να καλύψουμε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει την κατάσταση χωρίς πανικό, χωρίς γκρίνια, με τη λογική ότι αυτή είναι η κατάσταση».

Πάντως, και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «οι παγωμένες αλατιέρες θα γίνουν το... ανέκδοτο της χρονιάς». Το δήλωσε το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι όπου παραδέχτηκε ότι η ευθύνη για τη χθεσινή εικόνα της πόλης είναι όλη δική του.

Τώρα, το βάρος της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, πέφτει στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα αφού υποχωρήσει το κύμα του χιονιά και αποκατασταθούν άμεσα οι όποιες ζημιές παρατηρηθούν. Αυτό, ήταν άλλο ένα βασικό θέμα της σημερινής έκτακτης σύσκεψης.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...