ΗΠΑ: Καταδίκη της επίθεσης με φορτηγό στην Ιερουσαλήμ

ΗΠΑ: Καταδίκη της επίθεσης με φορτηγό στην ΙερουσαλήμΤην επίθεση με φορτηγό στην Ιερουσαλήμ, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς, καταδίκασε η Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νεντ Πράις τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες των ισραηλινών αρχών να εξακριβώσουν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Τέτοιου είδους άνανδρες ενέργειες ποτέ δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και εμείς προτρέπουμε τους πάντες να στείλουν ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι η τρομοκρατία ποτέ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» ανέφερε ο Ν. Πράις.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανάρτησε το μήνυμά του στο Twitter: «Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ και προσεύχομαι για τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους», έγραψε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οδηγός, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε σκοπίμως τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες στην Ιερουσαλήμ, φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

«Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι υποστηρικτής του ISIS» υποστήριξε χαρακτηριστικά, μετά την επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 15. Τα θύματα ήταν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας - όλοι ηλικίας 20 ετών. 

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τόσο το φορτηγό, όσο και ο οδηγός δέχθηκαν τα πυρά των στρατιωτών. Ο δράστης, όπως διαβεβαίωσε η αστυνομία, έχει «εξουδετερωθεί».

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...