Το μιλφέιγ της... γιαγιάς

Το μιλφέιγ της... γιαγιάςΤο μιλφέιγ είναι ένα γλυκό αγαπητό σε όλους. Ωστόσο, η εκτέλεσή του είναι δύσκολη. Γι' αυτό σας παραθέτουμε μια εύκολη συνταγή για όλους ακόμα και για τις γιαγιάδες που θέλουν να ικανοποιήσουν τα εγγόνια τους χωρίς να κουραστούν.

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει «χίλια (1000) φύλλα» και είναι ένα γλυκό γαλλικής προέλευσης. Η πρώτη αναφορά για το μιλφέιγ έγινε το 1651 στο βιβλίο Cuisinier François του François Pierre de La Varennein. Οι Άγγλοι και οι Αυστραλοί το ονομάζουν και «vanilla slice» ή «cream slice». Επίσης, το γλυκό αυτό είναι γνωστό και ως η... πάστα του Ναπολέοντα .

Μια γρήγορη και εύκολη παραλλαγή του μιλφέιγ είναι η παρακάτω.

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
3 πακέτα σφολιατίνες
2 βανίλιες
7 κ.σ. Ζάχαρη
1 κουτί κάστερ πάουντερ

1ο βήμα
Σ ένα σκεύος βάζουμε μια σειρά από σφολιατίνες -που τις βρίσκουμε στο εμπόριο- μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του (αν μπορέσετε να τις βρείτε, οι καλύτερες είναι οι ιταλικές)


2ο βήμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις δούμε ότι η κρέμα αρχίζει να σφίγγει σπάμε τα δύο αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές και κατεβάζουμε από τη φωτιά.


3ο βήμα
Περιχύνουμε τη μισή κρέμα πάνω στις σφολιατίνες και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από την κρέμα τη δεύτερη στρώση από τις σφολιατίνες και τις καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα .

4ο βήμα
Τρίβουμε από πάνω τις υπόλοιπες σφολιατίνες. Έπειτα, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να δέσει η κρέμα με τα σφολιατίνια.

Ε.Κ.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.