Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τα χτεσινά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τα χτεσινά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυοΤη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για όσα συνέβησαν την Τετάρτη, σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και για τις μηχανικές βλάβες που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε συγκεκριμένα τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών, για τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν.

Με το ίδιο έγγραφο ο κ. Σπίρτζης ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, εκατοντάδες επιβάτες αμαξοστοιχιών έμειναν στη... «μέση του πουθενά» τόσο λόγω βλαβών στις μηχανές όσο και λόγω του χιονιού που κάλυψε τις ράγες και του παγετού. Για κάποιους επιβάτες η ταλαιπωρία έφτασε και τις 14 ώρες. Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποχρεώθηκε σε μείωση των δρομολογόων στον άξονα Θεσσαλονίκη- Αθήνα.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...