Πέθανε ο σκιτσογράφος του «Bambi», Tyrus Wong

Πέθανε ο σκιτσογράφος του «Bambi», Tyrus WongΈφυγε από τη ζωή στις 30 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 106 ετών, ο Tyrus Wong, ο καλλιτέχνης τα σχέδια του οποίου ενέπνευσαν την ταινία του Disney «Bambi» (Μπάμπι το Ελαφάκι).

Τα σκίτσα του, με τα ζωντανά τους χρώματα, τράβηξαν το ενδιαφέρον του Walt Disney και αποτέλεσαν τη βάση για το ιδιαίτερο ύφος της ταινίας που για πρώτη φορά προβλήθηκε το 1942. Έκτοτε, εκομμύρια παιδιά και μεγάλοι έχουν συγκινηθεί με τις περιπέτειες του μικρού ελαφιού.

Ο Wong μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Κίνα όταν ήταν ακόμη παιδί μαζί με τον πατέρα του, αφήνοντας πίσω την μητέρα και την αδελφή του, τις οποίες δεν ξαναείδε.
Αφού ολοκλήρωσε τις καλλιτεχνικές σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται για τον Disney το 1938 σχεδιάζοντας εκατοντάδες σκίτσα και προσπαθώντας να τους δώσει την ψευδαίσθηση της κίνησης. Όταν το κινηματογραφικό στούντιο ξεκίνησε τα πρώτα στάδια της παραγωγής του «Bambi», «πήγε σπίτι του και σχεδίασε πολλές εικόνες ενός ελαφιού μέσα σε ένα δάσος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μουσείο της Οικογένειας Disney.

Ο Tyrus Wong εργάστηκε για τον Disney για τρία χρόνια και στη συνέχεια προσλήφθηκε από την εταιρεία Warner Brothers, όπου εργάστηκε στο δημιουργικό της τμήμα σχεδιάζοντας παράλληλα και ευχετήριες κάρτες για την Hallmark.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, άρχισε να δημιουργεί εκατοντάδες περίτεχνους χαρταετούς από μπαμπού, βραβεύτηκε πολλές φορές για το έργο του ενώ η ζωή του έγινε αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...