«Αλέξανδρος»: «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας», την Πέμπτη με ελεύθερη είσοδο

«Αλέξανδρος»: «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας», την Πέμπτη με ελεύθερη είσοδοΤο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν, στο πλαίσιο του θεσμού «Ανοιχτό Θέατρο», την παράσταση «Ένα καπέλο από Ψάθα Ιταλίας», του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Μόνικας Αϊβάζογλου, από την Θεατρική Ομάδα Studio Έργον.

Η παράσταση θα ανέβει την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), στη Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Μήπως το καπέλο βρέθηκε στο Σοχό; Μήπως στο Φίλυρο; Η μήπως θα το πάρει μαζί με όλα τα προικιά της νύφης η κακούργα πεθερά στο Σταυρονό; Πού θα βρεθεί τελικά το καπέλο της «πεταχτούλας» συζύγου που ερωτοτροπούσε στα δασάκια; Κάντε υπομονή και όλα θα επανέλθουν στην τάξη…και προσέξτε… Μακριά από καπέλα που βγάζει η Ιταλία!

Παίρνουν μέρος:
Βιρζινί : Στελλίνα Κέμμου
Φελίξ: Δέσποινα Κουρτέλη
Βεζινέ: Αρετή – Αγάπη Βούγια
Φαντινάρ: Αχιλλέας Οικονόμου
Αναίς: ΄Υρια Χατζηκωνσταντίνου
Εμίλ: Λεωνίδας Οικονόμου
Νονανκούρ: Δόμνα Παντσάκη
Ελέν: Νέλλη Ναλένη
Μπομπέν: Αρίστος Καλλυβάς
Παραμάνα- Δεκανέας: Διαλεχτή Αναγνωσταρά
Κλάρα: Αλεξία Βούσβουρα
Ταρντιβό: Κατερίνα Σταυριανού
Ασσύλ: Μαρία Σταμούλη
Βαρώνη: Βασιλική Παντελάκη
Καμαριέρα- Γειτόνισσα: Τζένυ Κετεγεννίδου
Μπομπερτούι: Γιάννης Χατζηϊωάννου

Δημιουργικό φωτογραφίας: Σεφερίδη Δήμητρα- Σεφερίδης Ηλίας

Σκηνικά- Υλικοτεχνικός Σχεδιασμός: Στέλιος Αμανατίδης

Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Σταμούλη

Το «Ανοιχτό Θέατρο» είναι ένας θεσμός που υιοθέτησε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. και ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016. Τα Θέατρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγουν τις πόρτες τους σε κοινό και σε θεατρικές ομάδες και το θέατρο γίνεται πιο «προσιτό» από ποτέ. Ο νέος αυτός θεσμός υπηρετείται αποκλειστικά από ερασιτέχνες εραστές της θεατρικής τέχνης και η είσοδος είναι ελεύθερη. Σκοπός όμως του ερασιτεχνικού θεάτρου δεν είναι μόνο η παραγωγή αξιόλογων παραστάσεων. Σκοπός του είναι η κοινωνικοποίηση των ερασιτεχνών ηθοποιών, η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ τους, η αμοιβαία ανοχή, η γνώση εποχών, ηθών, η χαρά της μεταμόρφωσης που απολαμβάνουν και η έκθεσή τους στην κριτική του κοινού.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...