«Βραδιές Θεάτρου» σε Αρναία και Κατερίνη με ελεύθερη είσοδο

«Βραδιές Θεάτρου» σε Αρναία και Κατερίνη με ελεύθερη είσοδοΤο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο του θεσμού «Βραδιές Θεάτρου» διοργανώνουν τη θεατρική παράσταση «Λέλα Καραγιάννη. Η μάνα της Αντίστασης», ένας Μονόλογος του Γιώργου Α. Χριστοδούλου από το Θέατρο «Διάχρονο». Η παράσταση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, η ίδια παράσταση θα ανέβει στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, επίσης με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Λέλα Καραγιάννη θεωρείται κορυφαία κατοχική ηρωίδα. Μέσα στην κακόφωνη εποχή που μας περιβάλει σκιάζοντας τις προθέσεις και τις προσδοκίες μας, η θεατρική Λέλα έρχεται ως άγγελος της νεοελληνικής τραγωδίας να επικαιροποιήσει την αξιοπρέπεια, την αντίσταση στην βαρβαρότητα και να μετατρέψει τον θάνατο της σε παράδειγμα ήθους διαρκείας. Η παράσταση πήρε υμνητικές κριτικές από απλούς θεατές και ειδικούς στο είδος.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Ερμηνεία: Μαίρη Βιδάλη
Σύνθεση προβολών: Κατερίνα Μαντέλη
Σκηνικά – κοστούμια: Χάρη Σεπεντζή
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Να σημειωθεί ότι οι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίζονται και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, τα οποία παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...