«Τρομοκράτης» έξι ετών (Δήλωση του Μ. Γλέζου)

«Τρομοκράτης» έξι ετών (Δήλωση του Μ. Γλέζου)Του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ*

Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;

Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;

Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών
εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας.

Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη.

Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του.

Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας.

* Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου δημοσιεύτηκε στο blog της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες ( http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2017/01/blog-post_62.html). Μέσω αυτής της δήλωσης ο κ. Γλέζος πήρε θέση στο θέμα του εξάχρονου γιου των Μαζιώτη – Ρούπα, που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ βρίσκεται για «προστατευτική φύλαξη» στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Ανηλίκων.

Να σημειωθεί ότι από χτες η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, όπως γνωστοποίησαν με δηλώσεις τους, ότι ξεκινούν απεργία πείνας ζητώντας να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους σε συγγενείς τους.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...