Σύσκεψη για παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον Δήμο

Σύσκεψη για παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον ΔήμοΣύσκεψη για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Δήμο Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Λιμένων, Χρήστο Λαμπρίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, ο Συντονιστής Έργων του ΤΑΙΠΕΔ, Αθανάσιος Λιάγκος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, στόχος της σύσκεψης ήταν να επιβεβαιωθεί η πολιτική βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και να ξεπεραστούν τα όποια νομοτεχνικά προβλήματα προκειμένου να προχωρήσει με ομαλότητα η διαδικασία της παραχώρησης εκείνων των τμημάτων της χερσαίας ζώνης τα οποία δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ο δήμαρχος μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε: «Ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες αλλά και την τοπική ανάπτυξη και μόνο μέσα από συνεργασίες θα καταφέρουμε να το πετύχουμε. Χαίρομαι λοιπόν που ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του προκατόχου του και θα σταθεί αρωγός, προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα να εκκινήσει η διαδικασία και να αποδοθούν τα τμήματα της χερσαίας ζώνης τα οποία δεν είναι απαραίτητα για τις λιμενικές δραστηριότητες, στο Δήμο και τους πολίτες. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω και την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί στο υπό παραχώρηση τμήμα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει αλλά και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουμε υπογράψει».

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...