Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων σήμερα -Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων σήμερα -Ανοιχτά τα καταστήματα την ΚυριακήΑρχίζουν σήμερα, Δευτέρα, αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις από τα εμπορικά καταστήματα οι οποίες, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) διευκρινίζει ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΕΣΘ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων.

Επομένως τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να ανοίξουν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου. Το προτεινόμενο από τον ΕΣΘ ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τη συγκεκριμένη μέρα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ ο ΣΕΛΠΕ προτείνει στα μέλη του, τα μεγάλα καταστήματα, πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες ωράριο, για την Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...