Βουλιάζουν χρηματιστήρια και δολάριο -Άνοδος για τον χρυσό

Βουλιάζουν χρηματιστήρια και δολάριο -Άνοδος για τον χρυσόΈντονες αναταράξεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές τρομάζουν στο ενδεχόμενο νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Στην προαγορά (premarket) της Wall Street, ο Dow Jones «βουλιάζει» κατά 4,27% (780 μονάδες) στις 17.505 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατακρημνίζονται κατά -5% στις 2.028 και 4.558 μονάδες, αντίστοιχα.

Έντονες αναταράξεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές τρομάζουν στο ενδεχόμενο νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ισχυρότατες πιέσεις ασκούνται και στις ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 5,30% στις 16.261 μονάδες και ο νοτιοκορεάτικος Kospi διολισθαίνει κατά 3,11% στις 1.941 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η τιμή του πετρελαίου καταγράφει πτώση κατά 3,58% στα 43,37 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ άλμα της τάξης του 4,60% σημειώνει η τιμή του χρυσού, ο οποίος θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας.

Στις αγορές συναλλάγματος, όπως είναι φυσικό, το δολάριο υποχωρεί έναντι όλων των κυριότερων νομισμάτων. Ενδεικτικά, καταγράφει πτώση κατά 2,45% έναντι του ευρώ, κατά 1,33% έναντι της λίρας και κατά 3,73% έναντι του ιαπωνικού γεν. Στην ίδια μοίρα με το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται και το μεξικανικό πέσο, το οποίο χάνει το 10% της αξίας του, «βουλιάζοντας» στα επίπεδα των 20 πέσο/δολάριο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...