Άνθιμος: Πρότεινε στον Τσίπρα πρωθυπουργικό γραφείου και στη Θράκη!

Άνθιμος: Πρότεινε στον Τσίπρα πρωθυπουργικό γραφείου και στη Θράκη!Τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού και στη Θράκη, «το μέλλον, τη δροσιά, την ομορφιά και τον ευοίωνο οιωνό στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή», πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος στη σύντομη ομιλία του πριν από την τελετή αγιασμού των υδάτων στην πρωτεύουσα του Έβρου.

«Σας παραχωρούμε χώρους για τη δημιουργία του γραφείου, αρκεί να σας έχουμε συνέχεια εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης ο οποίος μετά το πέρας της δοξολογίας, χαιρέτησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν». Είπε ακόμη ότι «οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στα προβλήματα της περιοχής αναπαύουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας».

Με τη δική του ομιλία, από την Αλεξανδρούπολη όπου γιόρτασε τα Θεοφάνεια, ο πρωθυπουργός έστειλε -με αποδέκτη την Τουρκία- μήνυμα φιλίας, συνεργασίας αλλά και αποφασιστικότητας «να υπερασπιστούμε τα δίκαια μας».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την Ελλάδα «πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, σε ένα διεθνώς αποσταθεροποιημένο περιβάλλον», ενώ σημείωσε ότι η χώρα και ο λαός της είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

«Στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...