Ήταν ένας μνημονιακός ανασχηματισμός

Ήταν ένας μνημονιακός ανασχηματισμόςΤης ΟΛΓΑΣ ΓΚΑΛΗ

Ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ τα ονόματα του νέου κυβερνητικού σχήματος. Ήταν ένας ανασχηματισμός ο οποίος κυοφορείτο από το πρωί με πάμπολλες εμπλοκές κι σοβαρές εσωτερικές αντιδράσεις. Κυρίως από τον κ. Φίλη ο οποίος μένει πλέον εκτός κυβέρνησης. Εκτός όμως μένουν και εμβληματικές προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Δρίτσας αλλά και ο κ. Ξυδάκης.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση εξωστρεφή, καθώς στο πηδάλιο του οικονομικού επιτελείου τοποθετούνται ο καθηγητής του Αμερικανικού Μπαρτ Κόλετζ Δημήτρης Παπαδημητρίου ως εξωκοινοβουλευτικός και στη θέση του κ. Δρίτσα τοποθετείται ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας. Οι επιλογές του πρωθυπουργού καταδεικνύουν ότι προχωρά σε ένα κυβερνητικό σχήμα αποφασισμένο να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το 3ο μνημόνιο.

Ο Αμερικανοτραφής διεθνούς κύρους οικονομολόγος και πρόεδρος του Levy Economics Institute Δημήτρης Παπαδημητρίου στο παρελθόν είχε προτείνει για την χώρα μας τη λειτουργία παράλληλου νομίσματος ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη. Στην θέση του κ. Φίλη τοποθετείται ο Κώστα Γαβρόγλου. Οι ΠΑΣΟΚογενείς απομακρύνονται όπως η κ. Τζάκρη και ο κ. Μπόλαρης. Σώζεται μόνο ο κ. Κουρουμπλής. Οι κυβερνητικοί εταίροι ΑΝΕΛ αυξάνουν τις κυβερνητικές θέσεις τους σε έξι. Ο Πάνος Καμμένος παραμένει στο Υπουργείο Άμυνας. Η κ. Κουντουρά αναβαθμίζεται στο Υπουργείο Τουρισμού, η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά παραμένει και new entry στην κυβέρνηση ο Θεσσαλονικιός βουλευτής Κώστας Ζουράρις.

Σε δήλωσή του πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για ανασχηματισμό ανακύκλωσης χωρίς καμιά προοπτική. Ωστόσο οι αλλαγές των προσώπων στα οικονομικά Υπουργεία καθιστούν δυσχερέστερο το σενάριο της Ν. Δημοκρατίας ότι ο κ. Τσίπρας παραιτείται της προσπάθειας και καταφεύγει σε εκλογές. Είναι φανερό ότι αυτές οι κυβερνητικές επιλογές στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.