Δοξάτο Δράμας: Δυο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και πλαστά CD

Δοξάτο Δράμας: Δυο συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και πλαστά CDΕπιχείρησαν να πουλήσουν δεκάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων αλλά και κλεψίτυπα CD και DVD στη λαϊκή αγορά του Δοξάτου Δράμας. Όμως, έγινα αντιληπτοί από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας και συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν 43χρονο Έλληνα και έναν 19χρονο Πακιστανό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι εντόπισαν τον 19χρονο να κατέχει επτά νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 350 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ενώ στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου του 43χρονου, βρέθηκαν 93 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου (CD) και 131 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας και ήχου (DVD)

Ακολούθως, στο σπίτι του 19χρονου, βρέθηκαν επίσης:

• 970 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
• 43 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 2.150 γραμμαρίων
• 44 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου (CD)
• 33 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας και ήχου (DVD)
• 1 νάιλον συσκευασία με άγνωστη στερεά ουσία, βάρους 985 γραμμαρίων
• το χρηματικό ποσό των 91 ευρώ
• 2 κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκαν συνολικά 2.500 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 970 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 30 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, το χρηματικό ποσό των 91 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα και το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...