Δράμα: Πυρκαγιές σε κάδους λόγω ρίψης στάχτης από τα τζάκια

Δράμα: Πυρκαγιές σε κάδους λόγω ρίψης στάχτης από τα τζάκιαΠολλά κρούσματα πυρκαγιάς σε κάδους έχουν προκληθεί τις τελευταίες μέρες στη Δράμα. Αιτία, η ρίψη μέσα στους κάδους της στάχτης που μαζεύουν οι κάτοικοι της πόλης από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες.

Το γεγονός προκαλεί προβληματισμό στη δημοτική αρχή, που, με ανακοίνωσή της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην πετούν τις στάχτες από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες στους κάδους των απορριμμάτων, γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στους κάδους και στην γύρω περιοχή, στον μηχανικό εξοπλισμό αποκομιδής και μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, καθώς και στο χώρο υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ). Επιπρόσθετα, όπως σημειώνει, υπάρχει και κίνδυνος επιβάρυνσης της υγείας.

«Τις τελευταίες ημέρες είναι πολλαπλά τα κρούσματα πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων, γι’ αυτό είναι αναγκαίο να επιδείξουμε όλοι τη δέουσα ευαισθησία, συνεργασία και υπευθυνότητα, ώστε να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την καθαριότητα, την υγιεινή και το περιβάλλον, με σεβασμό απέναντι στις υποδομές του Δήμου Δράμας», τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...