Η ημίγυμνη αλήθεια: Ο Τουταγχαμών στο σούπερ μάρκετ!

Η ημίγυμνη αλήθεια: Ο Τουταγχαμών στο σούπερ μάρκετ!Από τότε που το σύνθημα της «Αλλαγής» καθιερώθηκε από τον Α. Παπανδρέου, οι περισσότεροι από όσους φιλοδοξούν (ή καταφέρνουν) να κυβερνήσουν αυτή την άμοιρη χώρα, διατρανώνουν πως «θα» φέρουν μεγάλες αλλαγές και θα ανατρέψουν… τα πάντα ή, τέλος πάντων, τα κακώς κείμενα.

Τελευταίο, και ίσως κλασσικότερο παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε να «τελειώσει με το παλιό» και να φέρει κάτι νέο. Σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις, την υπόσχεσή του έως ένα σημείο τη τήρησε.

Μας έφερε ΝΕΟ μνημόνιο!

Και τώρα μόλις ένα ακόμα πιο νέο, αλλά προς το παρόν… εφεδρικό. Σαν το εφεδρικό, δεν έχει! Το βλέπεις να έρχεται και... λιώνεις. Είναι μεγάλη απόλαυση η ηδονή της προσμονής.

Όσο για τα υπόλοιπα, κλάφτα Χαράλαμπε! Μπροστά στο «παλιό» (πρόσωπα, νοοτροπίες, συμπεριφορές κλπ.) που αντί να τελειώσει, θρόνιασε σε θέσεις – κλειδιά του κομματικού μηχανισμού, το πρόσωπο της μούμιας του Τουταγχαμών φαντάζει… φρεσκαδούρα.

Αλλά όταν μιλάμε για μούμιες στην ελληνική πολιτική σκηνή, το μυαλό όλων μας πάει αυτόματα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο ίδιος δεν πολυεμφανίζεται τελευταία, αλλά τον εκπροσωπεί επάξια ο Κυριάκος. Άλλη… φρεσκαδούρα κι αυτός.

Και επειδή είναι νέος πολιτικός, φέρελπις και πολλά υποσχόμενος, με πολύ ανοιχτό μυαλό (και μάλιστα μυαλό – ξυράφι!) και διόλου παρωχημένη νοοτροπία, δεν θα μπορούσε να μη κάνει κι αυτός από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ τις πρωτότυπες αναφορές στην «αλλαγή της Ελλάδας».

Αναφορές τόσο φρέσκιες, όσο το κρέας που μας τάιζαν στο στρατό τη δεκαετία του 1990 και το οποίο έφερε τη σφραγίδα «Βασίλειο της Ελλάδας» (δεν είναι πλάκα, το είδα με τα μάτια μου).

Υποσχέθηκε ακόμα, ότι θα λέει μόνο την «αλήθεια» στον ελληνικό λαό. Μιλάμε για τόσο πρωτότυπες υποσχέσεις.

Μεγάλε, κάπου νομίζω ότι το έχω… ξανακούσει αυτό!

Για αυτό σου δίνω μια συμβουλή: Μη λες μεγάλα λόγια. Γιατί προβλέπω στο τέλος να κυνηγάνε και σένα...

Θα ήθελα να ξέρω, τόσα χρήματα σπαταλάνε στα κόμματα, έναν λογογράφο της προκοπής δεν μπορούνε να προσλάβουν; Μάλλον τους ψωνίζουν από… γνωστή ξένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων της.

Τουλάχιστον, μας κάνουν ακόμα να γελάμε. Όσους, τέλος πάντων, τους έχει απομείνει λίγο σάλιο για γέλια. Γιατί τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ξεμείναμε από σάλιο Και όλοι ξέρουν πως δίχως σάλιο… πονάει!

Ο Ημίγυμνος

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.