Η ημίγυμνη αλήθεια: Το κράτος λειτουργεί ρολόι!

Η ημίγυμνη αλήθεια: Το κράτος λειτουργεί ρολόι!



Ένα είναι βέβαιο, με την παρούσα κυβέρνηση το κράτος λειτουργεί… ρολόι! Ομάδα ατόμων, που απαιτούσε την απελευθέρωση 27 προσαχθέντων, κράτησε όμηρο τον δήμαρχο Ιωαννίνων και συνεργάτες του, μέσα στο δημαρχείο.

Τι έκανε η αστυνομία; Άφησε ελεύθερους τους προσαχθέντες… Ό,τι πιο λογικό!

Θέλω να δω ποιος θα τολμήσει να αναφωνήσει: «Αυτά δε γίνονται ούτε στην Ουγκάντα (ή στο Κονγκό ή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κ.ο.κ)». Είναι αμαρτία για το Θεό να συγκρίνουν κάποιοι την Ουγκάντα (ή οποιαδήποτε άλλη χώρα) με την Ελλάδα.

Για του λόγου το αληθές: Μια φίλη μου που εργάζεται στη Μαύρη Αφρική, βρέθηκε προ διμήνου στη Θεσσαλονίκη, πάνω στην κορύφωση της κινητοποίησης των αγροτών. Και αναρωτιόταν: «Λες να μη μπορέσω να επιστρέψω εγκαίρως; Ποτέ δε θα με πιστέψουν οι Αφρικανοί ότι στην Ευρώπη κλείνουν με τα τρακτέρ τα αεροδρόμια…»

Ουδέν σχόλιο!

Ευτυχώς τουλάχιστον που έχουμε μάχιμο υπουργό Άμυνας. Τόσο μάχιμο, που δεν μπορεί, πλέον, να το κρύψει. Ή, ίσως, δεν θέλει! Εμφανίστηκε στις Οινούσσες φορώντας στολή παραλλαγής. Ελπίζω μόνο να μη διάλεξε στολή… συνταγματάρχη.

Με τέτοιον υπουργό, έτσι και κάνουν καμιά αποκοτιά οι Τούρκοι, κάηκαν. Θα τους φάμε λάχανο, και μάλιστα για πρωινό.

Εδώ που τα λέμε, για πρωινό το λάχανο είναι καλύτερο από τη βρώμη. Ή τα πίτουρα. Γιατί όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα…

Δυστυχώς, εμείς έχουμε μπλέξει. Και φοβάμαι ότι θα μπλέξουμε ακόμα χειρότερα. Βασικά, δε φοβάμαι, είμαι βέβαιος. Το είπε ξεκάθαρα χθες ο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα», δήλωσε. Οπότε θα μας φορτώσουν κι άλλα στην πλάτη. Σίγουρα!

Ο Ημίγυμνος

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.