Η ημίγυμνη αλήθεια: Έχει πλάκα ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η ημίγυμνη αλήθεια: Έχει πλάκα ο Κυριάκος Μητσοτάκης!Δεν μπορώ να πω, έχει την πλάκα του ο φίλος μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια «σοβαρή και ικανή» κυβέρνηση χρειάζεται η χώρα, δήλωσε μεγαλόστομα σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Αυτό είναι όντως σωστό και καθόλου για γέλια. Το αστείο είναι ότι με «σοβαρή και ικανή κυβέρνηση», ο κ. Μητσοτάκης υπαινίσσεται τη Νέα Δημοκρατία.

Ένα κόμμα που διαχρονικά έχει επιδείξει άπειρα σημάδια ικανότητας, υπευθυνότητας και σοβαρότητας, και προπαντός τα τελευταία χρόνια. Ειδικά σοβαρότητας…

Τώρα γελάτε, επειδή σίγουρα σκέφτεστε… τον Άδωνι!

Δεν κατάλαβα, δεν είναι σοβαρός ο Άδωνις; Μιλάμε για την προσωποποίηση της σοβαρότητας και της ικανότητας. Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος στη χώρα που να μη θεωρεί τον Άδωνι… σοβαρό;

Αλλά ας κλείσουμε την παρένθεση του Αδώνιδος και ας επιστρέψουμε στον Κυριάκο.

Η παρούσα κυβέρνηση, μας είπε, έχει προκαλέσει «μεγάλη ζημιά» στη χώρα. Προφανώς. Ευθύνεται για περίπου 40 χρόνια κακοδιαχείρισης του τόπου!

Τι μεγάλη ευτυχία όμως, που έρχεστε εσείς για να τη σώσετε.

Όπως τη σώσατε (η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) άπειρες φορές κάθε χρόνο από το 2009 και μετά. Έως τον Ιανουάριο 2015. Μετά ήρθαν οι κομουνιστές και… τα γουναράδικα.

Αλλά ευτυχώς, θα μας σώσετε και πάλι. Και η συνταγή είναι γνωστή. Οι μεταρρυθμίσεις «αποτελούν μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την κρίση», λέει ο Κυριάκος. Όπου λέει «μεταρρυθμίσεις», εσείς να βάλετε «μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα». Και διάφορα άλλα καινοτόμα και πρωτοποριακά μέτρα.

Ώρες ώρες, ο Κυριάκος μου θυμίζει έναν παλιό μου γενικό διευθυντή που είχα σε μια εφημερίδα. «ΕΓΩ έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι καινοτόμος», μου είπε μια φορά. Και για να κάνει περικοπές στα έξοδα, άρχισε να απολύει δημοσιογράφους.

Το καινοτόμο αποτέλεσμα ήταν να κλείσει η εφημερίδα!

Οι ομοιότητες όμως σταματάνε εδώ. Γιατί σε αντίθεση με την εφημερίδα, η χώρα δεν πρόκειται να «κλείσει». Όσο στραβά και να πάνε τα πράγματα, ακόμα δηλαδή κι αν ο φίλος μας ο Κυριάκος αποτύχει, θα έρθει κάποιος άλλος καλός φίλος, που κι αυτός με τη σειρά του θα μας σώσει!

Ο Ημίγυμνος

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.