Καταστροφές από αγνώστους στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Καταστροφές από αγνώστους στο δημοτικό κατάστημα ΝεάποληςΆγνωστοι εισέβαλαν στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη προκαλώντας καταστροφές.
Στη συνέχεια πυρπόλησαν δημοτικό όχημα. Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, «τα περιστατικά αυτά έρχονται με τον χειρότερο τρόπο να επιβεβαιώσουν εκ νέου το βάσιμο των καταγγελιών που κατ’ επανάληψη έχουν γίνει για την ελλιπή έως ανύπαρκτη αστυνόμευση της περιοχής, αφήνοντας έτσι χώρο στα εγκληματικά στοιχεία και τις συμμορίες να δρουν ανεξέλεγκτα και αποθρασυμένα».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Συκεών, «το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε το βράδυ της περασμένη Πέμπτης, παραμονή των Θεοφανείων. Ομάδα διαρρηκτών εισέβαλα στο δημοτικό κατάστημα παραβιάζοντας κούφωμα παραθύρου, για να επανέλθουν το βράδυ της επόμενης ημέρας και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο».
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δήμου Νεαπόλεως – Συκεών, «η δράση των εγκληματικών στοιχείων ξεκίνησε από το ισόγειο του κτιρίου καταστρέφοντας τα γραφεία του ΚΕΠ, στο οποίο εισέβαλαν σπάζοντας την πόρτα. Στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν τη «λεία» τους παραβίασαν όλα τα ερμάρια και τα γραφεία σκορπώντας παντού έγγραφα και φακέλους. Η επίθεσή συνεχίστηκε και στους άλλους τρεις ορόφους, παίρνοντας στη σειρά όλα τα γραφεία στα οποία εισέβαλαν σπάζοντας τις πόρτες, άδειασαν τα ερμάρια και τα γραφεία σκορπώντας παντού την καταστροφή.
Από τη μανία τους δεν εξαιρέθηκε το γραφείο του δημάρχου και αντιδημάρχου, στο οποίο εισέβαλαν ξηλώνοντας το κούφωμα της πόρτας και μετατρέποντάς το σε βομβαρδισμένο τοπίο. Παντού πεταμένα χαρτιά και φάκελοι, καρέκλες πεσμένες και «αναστατωμένοι» οι καναπέδες, παραβιασμένες οι προθήκες όπου φυλάσσονταν τιμητικές πλακέτες, δώρα και ενθύμια ήταν η εικόνα που άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι εισβολείς. Η ίδια εικόνα επικρατούσε σε όλα τα γραφεία που «επισκέφθηκαν» με τη σειρά, με δεκάδες εσωτερικές πόρτες σπασμένες και παραβιασμένες βιβλιοθήκες, ερμαρίων και γραφείων στο Ληξιαρχείο, στα Δημοτολόγια, στο ΚΕΠ στα γραφεία Παιδείας και Προσωπικού, κ.ά.».
Οι δράστες αφαίρεσαν μια τηλεόραση, τρεις φορητούς υπολογιστές, τρεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, έναν προτζέκτορας και μια κεντρική μονάδα Η/Υ». Αυτά είναι τα πρώτα ελάχιστα αντικείμενα που μπόρεσαν να καταμετρηθούν, καθώς για την ακριβή καταγραφή των ζημιών και των ελλείψεων θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος από τους εργαζόμενους. Σχεδόν την ίδια ώρα, σε ένα άλλο σημείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών εγκληματικά στοιχεία προκαλούσαν την καταστροφή δημοτικού οχήματος.
Το περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν «άγνωστοι» περιέλουσαν όχημα του δήμου με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια το πυρπόλησαν, στην οδό Φερρών, σε μια πυκνοδομημένη περιοχή στο πάρκο Ελπίδος, με άμεσο κίνδυνο να προκληθούν γενικότερες καταστροφές.
«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε με ασφάλεια. Κι αυτό που θέλω να τονίσω και πάλι είναι η πλήρης απουσία και η πλήρης διάλυση των αστυνομικών τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας της περιοχής μας», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Και πρόσθεσε πως «τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφονται κατά των συμπολιτών μας, αλλά και στα δημαρχεία, και στα ΚΑΠΗ, και στα σχολεία και στους Παιδικούς Σταθμούς, συνιστούν μια απαράδεκτη κατάσταση». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο αποδεκατισμός στα Α.Τ. και Τ.Α., που έπρεπε να διαθέτουν επαρκή προσωπικό, που κι αυτό καθημερινά αποσπάται σε διάφορες άλλες υποχρεώσεις, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση της δράσης τους. Ο αριθμός των υπηρετούντων δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών των τμημάτων, πόσο μάλλον για την αστυνόμευση της περιοχής. Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να διασφαλίσει στο ελάχιστο το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Όταν φθάνουμε στο σημείο το κεντρικότερο κτίριο στην περιοχή της Νεάπολης να δέχεται τέτοια επίθεση και επί ώρες να το λεηλατούν, πόσο απροστάτευτος μπορεί να νιώθει ο απλός πολίτης στο σπίτι και το μαγαζί του, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχθεί μια τέτοια επίθεση συμμοριών με κίνδυνο να συμβεί και το μοιραίο;», αναρωτιέται ο Σ. Δανιηλίδης, επισημαίνοντας την «αδήριτη ανάγκη να δοθεί επιτέλους βαρύτητα, στην πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών δράσεων». Ο δήμαρχος υποστηρίζει πως «τα τελευταία χρόνια έχουμε στείλει δεκάδες έγγραφα και αναφορές στις φυσικές και πολιτικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ., και στις εισαγγελικές αρχές, καταγγέλλοντας και επισημαίνοντας ότι η κατάσταση με τα αστυνομικά τμήματα στην περιοχή μας δεν πάει άλλο. Δεν υπηρετεί ούτε το ένα-τρίτο αυτών που έπρεπε να υπηρετούν. Περιπολίες πεζές ανύπαρκτες εδώ και καιρό, και ένα μόνο περιπολικό καλείται να καλύψει μια τεράστια περιοχή από το Ωραιόκαστρο και το Κορδελιό μέχρι τις Συκιές, ενώ εξαφανίστηκαν και οι μοτοσικλετιστές που έκαναν σοβαρή δουλειά. Εδώ χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα περιπολικό σε 24ωρη βάση σε κάθε Δημοτική Ενότητα να αστυνομεύει την κάθε συνοικία και να δρα αποτρεπτικά. Είναι επείγουσα η ανάγκη και πρέπει από αύριο να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα τμήματα της Θεσσαλονίκης».

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.