Μακιγιάζ: 4+2 βήματα για να καθαρίσετε σωστά τα πινέλα

Μακιγιάζ: 4+2 βήματα για να καθαρίσετε σωστά τα πινέλαΤα πινέλα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το σωστό μακιγιάζ. Είτε αυτά είναι με συνθετική είτε φυσική τρίχα πρέπει να τα καθαρίζουμε συχνά και σωστά, καθώς αυτά πάνω τους συγκεντρώνουν μικρόβια, βακτήρια και σκόνη, τα οποία όπως είναι φυσικό δεν θέλουμε να έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό μας.

Ο επιθυμητός καθαρισμός των πινέλων είναι μια φορά τη βδομάδα τουλάχιστον. Αυτό βοηθά και στο να παρατείνουμε το χρόνο ζωής τους αλλά και να προστατεύσουμε το πρόσωπό μας, αποφεύγοντας την εκδήλωση της ακμής. Ωστόσο, θα πρέπει τα πινέλα μας να τα καθαρίζουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να μη χαλάει η υφή και το σχήμα τους.

Παρακάτω θα δείτε 4 + 2 βήματα που πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

1ο βήμα: Βρέχουμε τα πινέλα με χλιαρό νερό, με τις τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να ξεκολλήσουν οι τρίχες και να πέφτουν κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ.

2ο βήμα: Βάζουμε στο ένα μας χέρι μια ποσότητα από παιδικό σαμπουάν και τρίβουμε απαλά το πινέλο στο χέρι μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.


3ο βήμα: Με τα πινέλα να κοιτούν πάντα προς τα κάτω ξεπλένουμε τη σαπουνάδα από τα πινέλα με χλιαρό νερό μέχρι να φύγει κάθε ίχνου βρωμιάς αλλά και σαπουνάδας


4ο βήμα: Στεγνώνουμε τα πινέλα δίνοντας τα το σχήμα τους και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα με αυτά να προεξέχουν ελάχιστα από την πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο τα βοηθάμε να στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Τέλος, τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσουμε τη βρωμιά που είναι συγκεντρωμένα στα πινέλα είναι ο εξής:

1) Ψεκάζουμε το πινέλο με ένα ειδικό σπρέι καθαρισμού που το βρίσκουμε στα καταστήματα καλλυντικών


2) Στη συνέχεια καθαρίζουμε το πινέλο πάνω σε ένα χαρτί.

Ε.Κ.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.