"Πάγωσε" η ΘεσσαλονίκηΔεκαετίες είχε να ζήσει η Θεσσαλονίκη, τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Το κύμα κακοκαιρίας που ενέσκηψε τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα και θα συνεχιστεί και για τρίτο με σταδιακή υποχώρηση από τη Δευτέρα, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, έχει μετατρέψει την πόλη σε «ψυγείο» κυριολεκτικά. Οι μετακινήσεις των πολιτών έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία έφθασε στους -7. Στα κοντινά προάστια, Πανόραμα, Πεύκα, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, Ωραιόκαστρο, η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη. Κυμάνθηκε κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου. Ελάχιστοι είναι οι Θεσσαλονικείς που κυκλοφορούν στους δρόμους, ειδικά τις βραδινές ώρες. Στην πλατεία Αγίας Σοφίας οι ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Παγωμένα είναι και τα σιντριβάνια έξω από το δημαρχιακό μέγαρο αν και το νερό σε αυτά είναι ανακυκλούμενο. Τα συνεργεία των δήμων σε ετοιμότητα. Αλατιέρες έχουν βγει στους δρόμους. Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής είναι αραιή και μόνο κατά διαστήματα. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή λόγω του παγετού. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες άφησαν δεκάδες νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο χωρίς ζεστό νερό και σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς θέρμανση. Σύμφωνα με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας πάγωσαν τις σωληνώσεις της ύδρευσης. Η εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης, συστήνει στους καταναλωτές της να αφήσουν μια βρύση να τρέχει μέσα στο σπίτι τη νύχτα, λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας. Προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Πτήσεις εσωτερικού με μικρά αεροσκάφη ακυρώθηκαν γιατί δεν ήταν δυνατή ούτε η προσγείωση, ούτε η απογείωση.
Σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά αν και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Κλειστό είναι μόνο το οδικό τμήμα Χορτιάτης – Άγιος Βασίλειος.

 

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.