Στην «τσιμπίδα» της εφορίας όσοι μισθώνουν ακίνητα μέσω ίντερνετ- Στάλθηκαν τα πρώτα «ραβασάκια»

Στην «τσιμπίδα» της εφορίας όσοι μισθώνουν ακίνητα μέσω ίντερνετ- Στάλθηκαν τα πρώτα «ραβασάκια»Tα πρώτα «ραβασάκια» της Εφορίας έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν σε όσους μισθώνουν ακίνητα σε τουρίστες μέσω κάποιας διαδικτυακής πλατφόρμας και δεν το δηλώνουν αποκρύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα ποσά που εισπράττουν. Λίγες μέρες προτού ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, και στα Χανιά έφτασαν τα πρώτα ειδοποιητήρια από τη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με το parakritika.gr, μία από αυτές τις περιπτώσεις που εντόπισε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών αφορά σπίτι στην περιοχή του Βάμου στον Αποκόρωνα, ιδιοκτησίας ενός Άγγλου, ο οποίος το ενοικίαζε εδώ και επτά χρόνια μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας. Αλλά ποτέ δεν δήλωσε στην εφορία τα χρήματα που εισέπραξε.

Τώρα η ΓΓΔΕ, του στέλνει τελεσίγραφο και τον καλεί να διευθετήσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, αλλιώς η υπόθεση θα προωθηθεί σε επόμενο επίπεδο, με τη λήψη κατασταλτικών μέτρων.

Όπως αναφέρει Χανιώτης λογιστής στο parakritika.gr, υπάρχουν ακόμη δεκάδες τέτοιες υποθέσεις μισθώσεων ακινήτων μέσω διαδικτύου που δεν έχουν δηλωθεί και για τις οποίες έχουν φτάσει σχετικά… «μπιλιετάκια» από το υπουργείο (περί τα 800). Όπως ο ίδιος αναφέρει, θα πρέπει άμεσα, με την ψήφιση του σχετικού νόμου, οι ιδιοκτήτες να εγγραφούν στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα στο μέλλον.

Οι περισσότερες μισθώσεις γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που διαχειρίζονται ξένες εταιρείες. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει:

-υποχρεωτική τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων
-απαγόρευση παροχής άλλων υπηρεσιών εκτός από αλλαγή κλινοσκεπασμάτων
-καταβολή φόρου βραχυχρόνιας διαμονής (ανά διανυκτέρευση )
-απαγόρευση μίσθωσης πάνω από συνολικά 90 ημέρες

Πηγή: parakritika.gr

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...