Εμπλοκή με τη δόση: Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά τα 7,5 δισ. ευρώ λέει το EwG

Εμπλοκή με τη δόση: Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά τα 7,5 δισ. ευρώ λέει το EwGΠροθεσμία μέχρι αύριο το μεσημέρι έχει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τα τελευταία προαπαιτούμενα και να ξεκλειδώσει η διαδικασία για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, με τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες να εντοπίζονται από τους δανειστές στο στις αποκρατικοποιήσεις.

Η έκθεση συμμόρφωσης κρίθηκε θετική «επί της αρχής» δεν στάθηκε ωστόσο αρκετή για να δοθεί σήμερα το πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης από τους εκπροσώπους του Euroworking Group (EwG) οι οποίοι -σύμφωνα με το Bloomberg- ζήτησαν από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει και τα τελευταία προαπαιτούμενα που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές της Ευρωζώνης εξέφραζαν τη βεβαιότητα πως τα ανοιχτά ζητήματα θα έχουν κλείσει «μέχρι αύριο την ώρα του γεύματος» σημειώνοντας ωστόσο πως «αν αυτό δεν συμβεί υπάρχει και το τακτικό EuroworkingGroup την Πέμπτη». Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων τους θα επιτρέψει στο EwG -που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη- να εισηγηθεί την εκταμίευση και να τρέξουν οι διαδικασίες των εθνικών κοινοβουλίων. Ακολούθως το ΔΣ του ESM θα κινήσει τις διαδικασίες εκταμίευσης.

Στα θέματα που εκκρεμούν φαίνεται πως περιλαμβάνεται η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, η υπογραφή του Μνημονίου για την επένδυση του Ελληνικού, αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τη ΔΕΗ και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν πριν από λίγο ότι η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ θα γίνει έως το τέλος Ιουνίου.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...