ΠτΔ: Δεδομένο το βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

 ΠτΔ: Δεδομένο το βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟΜήνυμα στην ΠΓΔΜ, ότι με αντιλήψεις που παραχαράσσουν την ιστορία για τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν είναι δυνατό να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έστειλε σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στη Νάουσα.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε μάλιστα ότι το βέτο από την πλευρά της Ελλάδας είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο. «Αυτός ο ιερός τόπος για το έθνος των Ελλήνων αποδεικνύει, με αμάχητα ιστορικώς τεκμήρια, τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι κυνικοί παραχαράκτες της Ιστορίας, δυστυχώς κληρονόμοι και συνεχιστές της νοοτροπίας ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως τεκμηριώνει και η πρόσφατη βάρβαρη συμπεριφορά τους εναντίον των προσφύγων, δεν δικαιούνται να υποκρίνονται ανεξόδως τους φίλους της Ελλάδας και, πολύ περισσότερο, δεν είναι νοητό να βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Και όμως υπάρχουν καλά νέα (Άρθρο του κ. Ν. Ι. Μέρτζου)
Μέσα στο βαθύ σκοτάδι της χώρας διαφαίνεται κάποιο αμυδρότατο φως, αλλά ο μέσος πολίτης αδυνατεί να το διακρίνει καθώς μένει βυθισμένος στην βιοπάλη...