Πρ. Παυλόπουλος: Στη μνήμη των Ισαάκ - Σολωμού θα αγωνισθούμε για τη δικαίωση της Κύπρου

Πρ. Παυλόπουλος: Στη μνήμη των Ισαάκ - Σολωμού θα αγωνισθούμε για τη δικαίωση της ΚύπρουΘα αγωνισθούμε ως την τελική δικαίωση του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού και για την τιμωρία των δολοφόνων τους, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού, στην οποία συμμετείχαν η Άνδρη Ισαάκ, αδελφή του δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ και η κόρη του, Αναστασία.

«Στην ιερή μνήμη τους δεσμευόμαστε επίσης ότι θα αγωνισθούμε για την τελική δικαίωση της Κύπρου. Δηλαδή την επίλυση του Κυπριακού με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση «να παρέμβουν αμέσως για να πάψει να υπάρχει αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα και η παρουσία στρατού κατοχής στο μαρτυρικό νησί».

«Και πάλι σας ευχαριστώ που είσαστε εδώ και ιδίως η Αναστασία, η οποία είναι η ζωντανή μνήμη, που μας κρατάει όλους σε εγρήγορση», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Πεττεμερίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, επισήμανε: «Μέσα σ΄ αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει, όλο αυτό το οδοιπορικό, έχουμε μαζέψει αρκετές στιγμές αγάπης από τον ελληνικό λαό. Τον ελλαδικό χώρο θα ήθελα να πω καλύτερα, γιατί και η Κύπρος είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού. Απλά, δυστυχώς, η Ιστορία δεν μας άφησε να γίνουμε ένα ενιαίο κράτος. Το έθνος της Ελλάδας όμως παραμένει. Και για μας είναι φάρος. Όπως φάρος για εμάς είναι και η Αναστασία, που μας καθοδηγεί».

Η Αναστασία Ισαάκ ζήτησε τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την καταδίκη εκείνων που σκότωσαν τον πατέρα της αλλά και τον Σολωμό Σολωμό, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει είκοσι χρόνια και κανένας δεν έκανε κάτι. «Το ζήτημα δεν είναι αν μπορούμε. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει. Ξέρω πολύ καλά, άλλωστε το είπα και στην αρχή αυτής εδώ της επίσκεψης, το χρέος μας θα το κάνουμε. Ήδη γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Από εκεί και πέρα και η διεθνής κοινότητα -το τονίζω- πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει», δεσμεύθηκε ο κ. Παυλόπουλος.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού έφθασαν στην Αθήνα με την Πορεία Ελευθερίας Μοτοσικλετιστών, που ξεκίνησε από το Βερολίνο και θα καταλήξει στη Λευκωσία, στο πλαίσιο ετήσιων των εκδηλώσεων εις μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...