Ν. Φίλης: Βενιζέλος και Λοβέρδος μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε βαστάζο της Δεξιάς

Ν. Φίλης: Βενιζέλος και Λοβέρδος μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε βαστάζο της ΔεξιάςΓια το νέο εκλογικό νόμο και τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο μείζον θέμα μιλά, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Τα βέλη του στρέφονται κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικός είναι στην αναφορά του στη Δημοκρατική Αριστερά. 

«Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο να συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό των 200 βουλευτών για την απλή αναλογική», εκτιμά κ. Φίλης και εξαπολύει βολές κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος, «με το γνωστό "αντι-ΣΥΡΙΖΑ" μένος τους, σύρουν την κ. Γεννηματά και προσδένουν το κόμμα στο άρμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή, μετατρέπουν ό,τι έχει απομείνει από ένα μεγάλο ιστορικό ρεύμα σε δορυφόρο και βαστάζο της Δεξιάς».

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει... ενδιαφέρουσα τη διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει: «Δυσκολεύομαι να σκεφτώ πώς βουλευτές, προερχόμενοι από την Αριστερά, που αγωνίστηκαν δεκαετίες για την απλή αναλογική, θα καταψηφίσουν μια τέτοια πρόταση στη Βουλή».

Προσλήψεις 20.000 αναπληρωτών

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης σε θέματα του υπουργείου του. Συγκεκριμένα τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας - κράτους και κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ, ενώ ανακοίνωσε πως «αυτές τις ημέρες ξεκινάμε τη διαδικασία πρόσληψης 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Τέλος, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις και τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και αυτή οφείλει να υπηρετεί το ΤΑΙΠΕΔ»...

North Press

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...