Γ. Σταθάκης: Στόχος η «δίκαιη» ανάπτυξη

 Γ. Σταθάκης: Στόχος η «δίκαιη» ανάπτυξηΒασικός πυλώνας του νέου αναπτυξιακού σχεδίου είναι η «δίκαιη ανάπτυξη», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, παρουσιάζοντας τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι ο νέος νόμος, ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός έναντι των προηγούμενων, διαθέτει τεράστια σημασία για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Οι βασικοί του πυλώνες, όπως εξήγησε, αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής που έχει η κυβέρνηση, η οποία στοχεύει στην επιστροφή της οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αποσαφηνίζοντας τον όρο «δίκαιη ανάπτυξη», ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι στόχος είναι να τηρούνται οι κοινωνικές μέριμνες και να κατανέμονται τα οφέλη της ανάπτυξης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα στηρίζεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στις δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και όχι, στους χαμηλούς συντελεστές και στους χαμηλούς μισθούς.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.