Χωρίς απρόοπτα η αποψινή ψηφοφορία

Χωρίς απρόοπτα η αποψινή ψηφοφορίαΤης ΟΛΓΑΣ ΓΚΑΛΗ

Χωρίς απρόοπτα αναμένεται να εξελιχθεί η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς σύσσωμη η κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα θα υπερψηφίσει το υπερνομοσχέδιο των φόρων και των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τις έντονες αντιδράσεις του κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου, αποφάσισε να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ανά υπουργείο ώστε να μην υπάρξει «πάγωμα» των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη, χθες, Σάββατο, στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Άμυνας, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από τους οποίους και ζήτησε να καταθέσουν σήμερα προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, για να μη χρειαστεί το «πάγωμα».

Στο νομοσχέδιο που είχε καταθέσει η κυβέρνηση υπήρχε τροπολογία για την αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Ωστόσο ο κυβερνητικό εταίρος έθεσε βέτο. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές άλλες μειώσεις στα μισθολόγια των στρατιωτικών, προσθέτοντας ότι θα ψήφιζε την συγκεκριμένη τροπολογία μόνο εάν η κυβέρνηση δεσμευτεί να εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 με ταυτόχρονη καταβολή των αντίστοιχων αναδρομικών. Κίνηση που δεν θα μπορούσε να γίνει λόγω του υψηλότατου κόστους.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...