Κ. Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η μείωση των φόρων

Κ. Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η μείωση των φόρωνΜείωση φόρων υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.

O κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη μείωση των φόρων, ειδικά για τις επιχειρήσεις, καθώς αυτός είναι «ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα ότι αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτή τη χώρα». Όπως είπε δεν γίνεται το 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ επεξεργάζεται σχέδιο, το οποίο και θα παρουσιάσει μόλις αυτό είναι έτοιμο. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων ακόμη και χωρίς την έγκριση των δανειστών, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «θα το κάνουμε», με την παράλληλη παρουσίαση ενός κοστολογημένου σχεδίου για μείωση των δαπανών.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν μια ελληνική κυβέρνηση προτάξει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα το έχει «αγκαλιάσει» η ίδια, η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα των πλεονασμάτων. Υποστήριξε ακόμη ότι με λίγο μικρότερα πλεονάσματα, θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων, προκειμένου να ανασάνει η αγορά, ενώ επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει πράξη. «Το σχέδιό μας» είπε «το ακούει η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν διαθέτει πραγματικό σχέδιο για το μέλλον, ενώ υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Όπβως ο ίδιος υποστήριξε, το κόμμα του έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων και δαπανών, αλλά και εξορθολογισμό του κράτους. «Εμείς δεν θα κάνουμε απολύσεις, αλλά δεν θα δεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», είπε επιπλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ., προαναγγέλλοντας αλλαγή του πλαισίου για τους μετακλητούς υπαλλήλους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των Εξαρχείων με αφορμή και την επίθεση που δέχτηκαν το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της Αστυνομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και καταλόγισε στην κυβέρνηση αδυναμία να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να καθαρίσει τα Εξάρχεια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε τέλος ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...