Α. Τσίπρας: Κρατά κλειστά τα «χαρτιά» για τη Γενεύη

Α. Τσίπρας: Κρατά κλειστά τα «χαρτιά» για τη ΓενεύηΚλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το αν θα μεταβεί τελικά στη Γενεύη, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

«Με το χιόνι ήρθε η Γενεύη στην Αθήνα. Θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε σχετικά εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ μιας λύσης που «δεν μπορεί παρά να είναι προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, θα είναι βιώσιμη, λειτουργική και θα απομακρύνει τον φόβο από τον κυπριακό λαό».

«Θεωρώ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «ότι πέραν της ισχυρής εθνικής γραμμής δημιουργείται και μια κοινή ευρωπαική γραμμή, γιατί αυτά τα επιχειρήματα συνάδουν με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο». 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε τέλος ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα εξεύρεσης λύσης σε αυτήν την κατεύθυνση». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από τη μια πλευρά του τραπεζιού, αλλά και από την άλλη.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...