Από το Καλλιμάρμαρο στο... Ρίο

Από το Καλλιμάρμαρο στο... ΡίοΗ τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ετσι, η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της με προορισμό την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου, οπότε η Φλόγα θα εισέλθει στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Την διοργανώτρια πόλη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάρλος Νούζμαν, που παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο. Είχε προηγηθεί τελετουργικό με Πρωθιέρεια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες- Στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα
Πρόβα... στα μπλόκα έκαναν το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους σε σημεία του οδικού δικτύου και προχωρώντας ακόμη και σε κλείσιμο του δρόμου.