Το τελευταίο «αντίο» στον Μοχάμεντ Άλι σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) [VIDEO]

Το τελευταίο «αντίο» στον Μοχάμεντ Άλι σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) [VIDEO]Για αύριο, Παρασκευή, είναι προγραμματισμένη η κηδεία του κορυφαίου πρωταθλητή της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 74 χρόνων, ενώ σήμερα θα τελεστεί η μουσουλμανική προσευχή στη γενέτειρά του, στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Και οι δυο τελετές θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Χτες, πάντως, ουρές σχημάτισαν οι θαυμαστές του για ένα εισιτήριο προκειμένου να παραβρεθούν στην κηδεία του, με αποτέλεσμα να μοιραστούν δωρεάν, μέσα σε μία ώρα, 15.000 εισιτήρια.

Στη σημερινή προσευχή αναμένεται να παραστούν περίπου 14.000 άνθρωποι. Οι διοργανωτές ανέφεραν πως η προσευχή είναι ανοιχτή για όλους, αλλά απευθύνεται κυρίως στους μουσουλμάνους οι οποίοι θα θελήσουν να πουν «αντίο» σε έναν άνθρωπο τον οποίον θεωρούν ήρωα της πίστης τους.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Μοχάμεντ Άλι -ο οποίος με τη ζωή του αποτέλεσε σύμβολο- είχε αρχίσει εδώ και καιρό να σχεδιάζει την κηδεία του και επέμενε πως τα εισιτήρια για το μνημόσυνο του θα ήταν δωρεάν. Ωστόσο, κάποιοι χτες επιχείρησαν να τα διαθέσουν στη «μαύρη αγορά» βλέποντας το έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Ετσι, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η δωρεάν διάθεσή τους, δεκάδες «μαγικά χαρτάκια» βρέθηκαν να πωλούνται στο διαδίκτυο. Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της οικογένειας του Άλι, Μπομπ Γκάνελ.


Video

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.