Θεσσαλονίκη: Καθησυχαστική για την καθίζηση πολυκατοικίας η «Αττικό Μετρό ΑΕ»

Θεσσαλονίκη: Καθησυχαστική για την καθίζηση πολυκατοικίας η «Αττικό Μετρό ΑΕ»Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει από τους κατοίκους της πολυκατοικίας επί της οδού Παπαδάκη, λόγω της μεγαλύτερης καθίζησης που παρατηρήθηκε στην οδό Παπαδάκη, στη Βούλγαρη, κατά τη διάρκεια εργασιών του «μετροπόντικα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», από το βράδυ της Κυριακής σταμάτησαν οι εργασίες του «μετροπόντικα» εξαιτίας καθίζησης στην οικοδομή, στην οποία μάλιστα στεγάζεται το 102ο νηπιαγωγείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζουν οι ένοικοι, η πολυκατοικία υπέστη καθίζηση που έφτασε τα 50 χιλιοστά, ενώ το όριο με βάση τη μελέτη έχει τεθεί στα 25.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας «Αττικό Μετρό», οι εργασίες στο μετρό της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τόσο στην κατασκευή των σταθμών, όσο και στη διάνοιξη των σηράγγων. Παράλληλα, η εταιρία διαβεβαιώνει ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οικοδομών και των έργων υποδομής στην περιοχή του έργου και ότι «όποια τεχνικά ζητήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής από μεγάλη ομάδα έμπειρων μηχανικών και συμβούλων».

«Όλα τα δεδομένα παρακολουθούνται και αναλύονται και καμία ανησυχία δεν προκύπτει ούτε για την εξέλιξη του έργου ούτε για την ασφάλεια των πολιτών και των κτιρίων», προσθέτει η ανακοίνωση.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...