Σε κλοιό διαδηλωτών μεσημέρι και απόγευμα η Θεσσαλονίκη!

Σε κλοιό διαδηλωτών μεσημέρι και απόγευμα η Θεσσαλονίκη!Σε κλοιό διαδηλωτών θα βρίσκεται σήμερα, Κυριακή, τόσο το μεσημέρι όσο και το απόγευμα, η Θεσσαλονίκη λόγω των συλλαλητηρίων και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά.

Μάλιστα, η αστυνομία καταστρώνει «σχέδια» για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων, αλλά και την αποφυγή επεισοδίων, καθώς η αγορά της πόλης θα είναι ανοιχτή, ενώ το όλο κλίμα δυναμιτίζεται και από την ενέργεια της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό χθες, Σάββατο, προς ψήφιση στη Βουλή. Αυτό το γεγονός εκτιμάται από τις αρχές ότι θα αυξήσει τη συμμετοχή των πολιτών στις πορείες, ενώ δεν αποκλείουν να πυροδοτήσει και αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ για τις 11.00 προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ, όπου αρχικά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του εργάτη και θα ακολουθήσει πορεία.

Επίσης, στην Καμάρα έχουν δώσει το «ραντεβού» τους οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια θα ενωθούν με τη συγκέντρωση αριστεριστικών παρατάξεων, που θα γίνει στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους και θα πραγματοποιήσουν μαζί πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ αναμένεται να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να επιληφθούν σε τυχόν επεισόδια κυρίως έξω από μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία αναμένεται να είναι ανοιχτά την Κυριακή.

Και οι αγρότες

Συγκέντρωση στα Πράσινα Φανάρια έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 11.00 και μερίδα αγροτών. Όπως έγινε γνωστό, οι αγρότες αφού συγκεντρωθούν, στην συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τον Λ. Πύργο, για να συμμετάσχουν και αυτοί στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Απογευματινές συγκεντρώσεις

Συγκέντρωση για σήμερα στις 19.00 στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματίσει η «Διαδικτυακή πρωτοβουλία» συμμετέχοντας στις σημερινές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η «Διαδικτυακή Πρωτοβουλία» είναι εμπνευσμένη από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στη Γαλλία.

Παράλληλα, για σήμερα συγκεντρώση και πορεία με τελική κατάληξη του κτήριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης έχουν προγραμματίσει για τις 18:00 μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφετηρία την Καμάρα.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.