Σεισμός 3,8 ρίχτερ «κούνησε» Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (upd:10.25)

Σεισμός 3,8 ρίχτερ «κούνησε» Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (upd:10.25)Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, αναστάτωσε σήμερα τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στις 8:17 σήμερα το πρωί. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε  298 χλμ βόρεια της Αθήνας και 29 χλμ. βόρεια- βορειοδυτικά του Πολυγύρου. Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 10 χλμ.

Η δόνηση εκτιμήθηκε στα 4 ρίχτερ από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ωστόσο, πριν από λίγο σεισμολόγοι από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δήλωσαν στη North Press πως το τελικό αποτέλεσμα των υπολογισμών τους δίνει μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται ανάμεσα στις λίμνες μικρή και μεγάλη Βόλβη (ή όπως αλλιώς λέγονται Βόλβη και Λαγκαδά), στην περιοχή του Σοχού, σε απόσταση 5χλμ. από το χωριό Στίβος.

Οι σεισμολόγοι του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ είναι καθησυχαστικοί επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όπως είπαν στη North Press, η σεισμική δραστηριότητα είναι απόλυτα φυσιολογική για την περιοχή, ενώ δεν υπήρξε προσεισμική δραστηριότητα που να εμπνέει ανησυχία.

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περιοχές της Χαλκιδικής.

North Press

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...