Πανόραμα: Μετονομασία πλατείας στη μνήμη της ποντιακής γενοκτονίας

Πανόραμα: Μετονομασία πλατείας στη μνήμη της ποντιακής γενοκτονίαςΜε τη μετονομασία της κεντρικότερης πλατείας του Πανοράματος, της πλατείας δημαρχείου, σε πλατεία μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της ποντιακής γενοκτονίας στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν την Κυριακή, 22 Μαΐου, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ιμεραίων με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ θα συμμετάσχουν οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Ακρίτα του Πόντου. Θα ακολουθήσει η τελετή στην πλατεία του δημαρχείου, η οποία και θα μετονομασθεί σε πλατεία μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας, με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας. Μετονομάζοντας την πιο κεντρική πλατεία του Πανοράματος σε πλατεία μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Γιατί είναι σημαντικό η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης για τις νεότερες γενιές», τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.