Μήπως μύρισαν… κάλπες;

Μήπως μύρισαν… κάλπες;Για… déjà vu των όσων τραγελαφικών ζήσαμε πέρσι κατά τη διάρκεια της πρώτης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς (όχι με την Τρόικα, βεβαίως βεβαίως) και του περίφημου δημοψηφίσματος, προϊδεάζει η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να «αψηφήσει» τους θεσμούς και να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Η κίνησή της αυτή, που αγγίζει τα όρια της μονομερούς ενέργειας, μοιάζει με «ηρωική έξοδο» που ανοίγει το δρόμο για τις κάλπες, στις οποίες ενδεχομένως θα κατεβούμε λίαν συντόμως. Το σκεπτικό δεν στερείται λογικής, αν το εξετάσει κανείς από την οπτική της κυβέρνησης, η οποία θα προτάξει … ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε αυτή τη λύση λόγω της άκαμπτης στάσης του ΔΝΤ και των «καταχθόνιων» σχεδίων του σε βάρος της χώρας μας. Αν, τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα μπορέσει με «νωπή λαϊκή εντολή» να περάσει τα όποια μέτρα σήμερα δαιμονοποιεί. Αν, αντιθέτως, ηττηθεί, πετάει την καυτή πατάτα στα χέρια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα κληθεί να περάσει και να εφαρμόσει όλα τα αντιλαϊκά και επαχθή μέτρα του τρίτου μνημονίου, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να απολέσει το λαϊκό έρισμα.

Σε αυτή την περίπτωση –και εφόσον δεν έχει υποστεί συντριπτική ήττα, κάτι που δε φαντάζει σήμερα πιθανό–, ο ΣΥΡΙΖΑ θα… περιμένει στη γωνία το ενδεχόμενο νέων εκλογών λίγους μήνες αργότερα!

Θεόδοτος Ζαχάρης

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.