Σε δυσθεώρητα ύψη το παγκόσμιο χρέος

Σε δυσθεώρητα ύψη το παγκόσμιο χρέοςΤο 325% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος υπερέβη το παγκόσμιο χρέος τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute for International Finance - IIF), δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με την έκθεση του IIF, το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε περισσότερο από 11 τρισ. δολάρια στο πρώτο 9μηνο του 2016, φθάνοντας τα 217 τρισ. δολάρια.
Η μισή από την αύξηση αυτή αντιστοιχεί στο δημόσιο χρέος (γενικής κυβέρνησης). Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, το χρέος των αναδυόμενων αγορών αυξήθηκε σημαντικά, καθώς οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων και κοινοπρακτικών δανείων ήταν σχεδόν τριπλάσιες το 2016 σε σχέση με το 2015.Τη μερίδα του λέοντος του νέου χρέους έχει η Κίνα η οποία προχώρησε σε νέες εκδόσεις 710 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 855 δισ. δολαρίων στη διάρκεια του έτους, σύμφωνα πάντα με το Διεθνές Ινστιτούτο.

 

Σχόλια


« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Τον Απρίλιο σε κυκλοφορία οι σήραγγες στα Τέμπη
Αλλάζει ο οδικός χάρτης της χώρας μετά την παράδοση των σηράγγων των Τεμπών, ενός αυτοκινητόδρομου 25 χιλιομέτρων στις αρχές Απριλίου.